Eetdagboek: jeuk, chips en blauwe eieren
Ik vond de weekmenu’s wat saai. Dus ik ga de komende tijd het weekmenu achteraf delen, een eetdagboek dus. Wat eet ik eigenlijk in de week? Op Instagram komen nu ook veel vaker foto’s van mijn maaltijden, zodat ik die kan gebruiken voor dit eetdagboek.
Dinsdag 13 januari
Ik werd gek van de jeuk op mijn buik! Dus gisteren begonnen met letten op histamine in mijn voeding. Dit is dag 2. Eventjes alles omgooien dus qua maaltijden…
Ontbijt: zoete aardappel en zalm uit de koekenpan met veldsla
Lunch: 4 rijstwafels besmeerd met kokosolie en 3 gekookte eieren
5 uur: trek! Dus eventjes een banaan
Avondeten: Ik heb trek als een paard, veel van mijn standaard producten mogen nu dus niet. Dan maar extra veel krieltjes (wat vervelend 😉 ) met kipfilet, broccoli en erwtjes.
Woensdag 14 januari
Ik heb al steeds minder jeuk! In de avond wel meer dan overdag. Vandaag was ook de dag dat m’n boek binnen kwam.
Ontbijt: Dag 2 volledig laag histamine. De jeuk op m’n buik is al tijden niet zo weinig geweest. Dat is motiverend! Ontbeten met het restje krieltjes, broccoli en doperwten van gisteravond en roereieren erdoor.
Lunch: zoete aardappel (uit de Actifry), gebakken kip (vers bereid want in vlees leftovers ontwikkeld veel histamine) en komkommer
Avondeten: zoete aardappel (uit de Actifry), zalm, bloemkool, sla en lente ui
En nee, dit is dus absoluut niet een ‘normale’ dag voor mij. Puur om van die verrekte jeuk af te komen.
Donderdag 15 januari
Ontbijt: Alles is op! Dus een geïmproviseerd ontbijtje. Kommetje met kakifruit, gepofte quinoa, gepeld hennepzaad, kokosolie en walnoten
11 uur: mislukte recept test voor een fruit crumble met appel en bosbessen
Lunch: rijstwafels met tahin, komkommer en ei (zie recept)
Avondeten: nasi met paksoi, lente ui, kip en paprika (ik heb in het afgelopen half jaar minder kip gegeten dan in deze paar dagen…)
’s Avonds: naturel chips
Vrijdag 16 januari
Ontbijt: Weer eens wat anders als ontbijt: rijstwafels met kokosolie, tahin, plakjes banaan en pecannoten
Lunch: Gezonde lunch, ja of nee? Patat en zalm uit de Actifry met sla erbij. Sowieso lekker en 2 minuten werk
Avondeten: Ik ben gesloopt heel druk geweest met mijn boek, zodat ik maandag kan verzenden. Dus super simpel avondeten: patat uit de Actifry, ongepaneerde schnitzel en sla met olijfolie
’s avonds hebben we boodschappen gedaan voor het weekend. Er komt visite dus chips mee. En als het dan tóch in huis heb… Dus ’s avonds chips gegeten. De enige ongezonde gewoonte die nog lastig te doorbreken is voor mij!
Zaterdag 17 januari
Ontbijt: Rijstwafels met kokosolie, banaan, geraspte kokos en pecannoten
Lunch: Ik zag al een paar keer zoete roereieren voorbij komen. Dat wou ik proberen. Met bosbessen, banaan, pecannoten en geraspte kokos. Het smaakt erg lekker maar die kleur…? Pfff, ga ik zo niet weer doen. Denk dat kinderen het erg gaaf zullen vinden haha
Avondeten: aardappelschijfjes uit de Actifry, gebakken speklap en een salade. Met veel liefde gemaakt door manlief 🙂
’s avonds kwamen vrienden langs. We hebben, naast veel kletsen, het kaartspel Munchkin Koethulhu gespeeld. Op tafel stond natuurlijk ook lekkers, dus ik at naturel chips en cashewnoten.
De jeuk op mijn buik is inmiddels weg! Soms komt het ’s avonds nog heel even om de hoek kijken, maar ik word er niet meer ’s nachts wakker van en heb niet meer de neiging om mijn buik stuk te krabben 😀
Zondag 18 januari
Lekker uitgeslapen! Ok, zo lang heb ik nog steeds niet geslapen, het was gisteren erg gezellig met vrienden. Wist je dat sociale contacten ook erg belangrijk zijn voor een goede gezondheid?
Ontbijt: Ik ontbijt met een fruitsalade: banaan, appel, gemengde noten en gepofte quinoa.
Lunch: rijstwafels met tahin, gekookte eieren en Keltisch zeezout. Banaan toe.
Avondeten: vanavond kwamen vrienden eten. Ik heb voor het eerst kreeft gegeten! In een salade met avocado, komkommer en citroensap. Daarbij lekker krieltjes
En ja, ’s avonds wéér chips… Nu eventjes niet meer, dat beloof ik 😉
Maandag 19 januari
Ontbijt: rijstwafels met kokosolie, tahin, geraspte kokos, plakjes banaan en gepeld hennepzaad
Lunch: mihoen met lente ui, eieren en plakjes komkommer. Appel toe
Avondeten: haaskarbonade, laatste restjes zoete aardappel en patat. Met spruitjes en doperwten
’s Avonds: Gezond snacken met walnoten in dop
Veel gewandeld!
Het grote voordeel van een pup: je wandelt veel. Afgelopen week zijn we bijna elke middag even naar het bosje hier in de buurt gelopen. Daar kan Wodan veilig los, zodat hij lekker kan rennen, gekdoen en met stokken sjouwen.