Eetdagboek: inbraak, stress, lekker eten
16

Eetdagboek: inbraak, stress, lekker eten

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 26 januari 2015

Dit is het tweede eetdagboek! Vind je het leuk om te lezen? Ik hoor het graag in een reactie hieronder. Op Instagram komen nu ook veel vaker foto’s van mijn maaltijden, zodat ik die kan gebruiken voor dit eetdagboek.

Dinsdag 20 januari

Ontbijt: kommetje met appel, noten, hennepzaad en kokosolie


2015-01-20 12.23.41

Lunch: Het water loopt me al in de mond! Omelet pannenkoek met appel en bosbessen. Benieuwd naar het recept? Dat vind je hier

2015-01-20 19.06.17

Avondeten: vanavond een Actifry maaltijd, lekker makkelijk alles er in en geen omkijken meer naar. Pastinaak, aardappel, wortel en runderreepjes

Woensdag 21 januari

2015-01-21 07.52.09

Ontbijt: Ik had nog een restje van het avondeten gisteravond, en dit heb ik op rijstwafels besmeerd met kokosolie en tahin gedaan.

2015-01-21 13.11.57

Lunch: Mmmm fruitsalade! Banaan, appel, noten, geraspte kokos, gepofte quinoa en een lepel kokosolie voor extra vulling

2015-01-21 17.53.04

Avondeten: Nom nom nom. Als het kouder wordt heb ik echt zin in een stevige maaltijd. Aardappelschijfjes met kipfilet en broccoli

Donderdag 22 januari

2015-01-22 08.07.11Ontbijt: rijstwafels, kokosolie, tahin, banaan en geraspte kokos

2015-01-22 12.29.50

Lunch: Eieren op, geen vlees in huis, geen noten, geen aardappels, geen zoete aardappels… En trek. Hmmm. Tijd voor quinoa pap met wat ik maar in huis heb: geraspte kokos, tahin, banaan, blauwe bessen, gepeld hennepzaad en kokosolie. Losjes gebaseerd op dit recept

2015-01-22 15.32.53

Avondeten: Straks opnames van de Nationale Eettest 2015! Dus maar heeeel vroeg avondeten (15:30 uur). Kalkoenschnitzel (zat 25% korting op), aardappelschijfjes en sla. Mooi makkelijk dus

2015-01-22 19.54.58

’s Avonds: in de studio voor de opnames! Ik had nog noten meegenomen voor eventuele trek (die ook kwam). Het was echt super leuk. Wel erg zitten stressen om op tijd te komen, er was namelijk een ongeluk waardoor het verkeer stil stond. Ik vond het zo erg naar dat ik 5 minuten te laat was! Wat bleek? Duurde het nog een uur voordat we de studio ingingen… De test was wel veel moeilijker dan vorig jaar: ik had maar een 6,5. Haal jij een betere score? Ik daag je uit 🙂 het wordt woensdag 28 januari om 20:30 uur uitgezonden

Vrijdag 23 januari

Hoe moe ik ook was, ’s ochtends sollicitatiegesprekken voor Vechtdal Professionals waarbij ik in het bestuur zit.

2015-01-23 07.24.35

Ontbijt: Hier had ik zin in! Roereieren met dragon op rijstwafels met kokosolie. En een banaan erbij. Zoals Diana al opmerkte, zit ik in een rijstwafel-fase 😉

2015-01-23 13.44.27

Lunch: Late lunch! Even snel een fruitsalade gemaakt: appel, banaan, gepofte quinoa, noten, geraspte kokos en kokosolie

Enneh… als m’n kat Pim zo gaat liggen kan ik het niet laten een foto te nemen 😉

2015-01-23 14.21.41

 

Over ‘een plaat voor de kop hebben’ gesproken…

2015-01-23 17.42.19

Avondeten: Snap jij dat ik op het randje van ondergewicht zit? Ik niet, volgens mij eet ik meer dan 90% van de vrouwen… Manlief heeft een bedrijfsuitje dus hier simpel zoete aardappel met gehakt/courgette roerbak. Voor het eerst m’n nieuwe mandoline van Kitchen&more getest en dat smaakt naar meer! O ja, en ik schepte de rest van het gehakt/courgette mengsel ook nog op, nom nom nom!

2015-01-23 20.25.47

’s avonds: Tja, als we dan toch alles op de foto zetten… Dan ook maar alles toch? Toen ik gisteravond in de studio zat had m’n man een zak naturel chips gehaald en dit was nog over. Hoewel ik al goed vol zat paste dit er ook nog wel bij haha!

Zaterdag 24 januari

2015-01-24 08.43.29

Ontbijt: Mmmm! Omeletpannenkoek met banaan en bosbessen!

2015-01-24 16.45.07

Lunch: Ik was vanmiddag in Zwolle om te lunchen met vriendinnen. Net daar sloeg m’n hart op hol. Uiteindelijk op de huisartsenpost beland maar van de lunch kwam het dus niet. Dusseh… Dit is m’n lunch. Manlief is zo lief om rijstwafels met kokosolie en tahin voor me te maken. De afgelopen week heb ik heel veel lopen stressen met de verzending van het boek, alle afspraken, de opnames etc. Maar weer eens wat meer aan m’n stressmanagement gaan werken dus 🙁

2015-01-24 18.56.04

 

Wat lief! Bos bloemen van manlief gekregen

2015-01-24 19.24.20

Avondeten: Manlief zorgt echt goed voor me! Hij maakte gehaktballetjes, krieltjes uit de Actifry en een salade

Zondag 25 januari

2015-01-25 10.18.32

Ontbijt:  Ontbijt! Banaan, gepofte quinoa, noten en geraspte kokos. Poe wat kost alles nog veel energie…

2015-01-25 12.57.26

Lunch: Nom nom nom! Manlief maakte roerei met broccoli op rijstwafels voor me.

Avondeten: ’s avonds gingen we bij vrienden eten. Daar aten we een heerlijke erwtensoep, met courgette en gehakt. ’s Avonds at ik daar nog chips

Maandag 26 januari

Ontbijt: Wat een start van de dag! Er is ingebroken in de auto, dus politie al langsgeweest en alles… Bizar genoeg hadden ze de verdachte al opgepakt, cd’s en navigatie had hij bij zich, radio helaas niet. Toe aan ontbijt: banaan, appel, noten, zaden en geraspte kokos

2015-01-26 09.10.31

 

Hoe slaperig mijn waakhond ook is ’s ochtends, vanochtend voelde ik me echt veiliger doordat hij in huis is. Als iemand namelijk op ons erf loopt begint hij furieus te blaffen. De agenten gaven zelfs nog complimentjes voor zijn waaksheid haha. Dus ja, wanneer hij blaft, soms onterecht, kijken we toch echt even hoor! Vanochtend begon hij ook ineens te blaffen, ik wou hem al sussen. Bleek er nóg een agent te komen waar de lamp nog niet eens voor was aangesprongen. Mijn held Wodan 😀

2015-01-26 12.13.03

Lunch: Zo, goed belegde rijstwafels als lunch. Met tahin, avocado, veldsla, eieren en Keltisch zeezout

 

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

16 reacties op “Eetdagboek: inbraak, stress, lekker eten

Plaats een reactie
 • Brigitte

  Hectisch weekje, al met al.
  Hopelijk wordt het ni wat rustiger.
  Een inbraak is altijd zo vervelend en een hond in huis is dan een geruststelling.


  26 januari 2015 om 20:49 | Beantwoorden
 • Nicole

  Je eet inderdaad veel, maar om aan te komen zou ik de rijstwafels vervangen voor iets anders en dan doel ik niet persé op brood. Er zit maar 30 kcal in een rijstwafel dat is weinig als je vergelijkt dat een snee brood al gauw op 75 kcal komt.

  Uit de foto’s te zien eet je vier wafels wat neerkomt op 120 calorieën. Oké je besmeert ze dan goed, maar dan nog is het te weinig om aan te komen.


  27 januari 2015 om 11:07 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   gelukkig hoef ik momenteel niet aan te komen 🙂 En blijf ik momenteel goed op gewicht. Anders zijn rijstwafels inderdaad niet de handigste oplossing


   27 januari 2015 om 11:14 | Beantwoorden
 • SytskeB

  >> volgens mij eet ik meer dan 90% van de vrouwen…<<
  Voor wat betreft hoeveelheden of aantal calorieën???


  27 januari 2015 om 14:05 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   beide. Ik zit tussen de 2000 en 2500 kcal per dag. Dit zegt trouwens meer over het calorierestrictie probleem dat in onze samenleving aan de hand is dat te veel vrouwen niet aan de 2000 kcal komen door permanente diëten dan over mij hoor. Dit is trouwens mijn gok, niet onderbouwd door onderzoeken 😉


   28 januari 2015 om 10:09 | Beantwoorden
 • Lisanne

  Druk weekje! Ik snap echter wel dat je op ondergewicht zit (nogal een bewering die 90% haha), want eigenlijk eet je helemaal niet veel! Ik denk dat er qua dieet zeker wat aan te passen valt, maar dit moet je met een coach bespreken. Fruit met zaden is voor mij bijvoorbeeld echt geen ontbijt, eerder een tussendoortje. Voor optimale gezondheid zou ik echt even kijken of je niet wat aanpassingen kan doen en uiteraard is sporten ook een must!


  27 januari 2015 om 16:45 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Ik heb het doorgerekend qua hoeveelheden en dan zit ik op 2000 kCal of meer. Ik zit trouwens aan de goede kant van de grens, ik heb dus geen ondergewicht, want dan zou ik naar de 2500 kCal of zelfs 3000 kCal gaan. Afgelopen jaar heb ik in aanloop op een operatie met een diëtist gewerkt om aan te komen en het is prima nu. Er zou alleen wel wat spiermassa bij mogen, maar momenteel krijg ik het slecht voor elkaar om naar de sportschool te kunnen zonder auto bij de deur. Enneh, dat ontbijt dat je een tussendoortje noemt bevat 500 kCal of meer afhankelijk van wat ik er allemaal in doe 🙂


   28 januari 2015 om 10:06 | Beantwoorden
   • Lisanne

    Daarom zei ik ook “voor een optimale gezondheid” en niet “om aan te komen” ;-). Ik kijk allang niet meer naar calorieën, maar naar voedingsstoffen en de verhoudingen… Voor mij is dit dus gewoon een tussendoortje, maar ik moet erbij zeggen dat ik wel sport. Voeding is belangrijk, maar niet voldoende. Neemt niet weg dat iedereen moet doen waar hij/zij zich prettig bij voelt uiteraard!


    28 januari 2015 om 12:42 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

     dat zeg ik ook altijd 🙂 en ik moet zeggen dat ik het heerlijk vind om weer een maaltijd te hebben waar ik me goed bij voel en die geen dierlijke producten bevat!


     29 januari 2015 om 09:31 | Beantwoorden
   • Nicole

    Hoi Lisette,

    Ik haak even in op jouw reactie dat je niet naar sportschool kunt. Kijk eens op Youtube en zoek Jillian Michaels op. Ik train met haar en heb al aardig wat spiermasa gekweekt. Gewoon thuis en het enige wat je nodig hebt is een matje en eventueel gewichten (hangt van de training af) en oja doe wel sportschoenen aan om de klappen op te vangen.


    28 januari 2015 om 12:58 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

     Goed bezig! Dit gaat denk ik een project voor volgende maand worden. Ben er gisteren achter gekomen dat de bus ook heel snel bij de sportschool komt, dus eigenlijk ben ik gewoon smoesjes aan het zoeken om niet te sporten 😉


     29 januari 2015 om 09:30 | Beantwoorden
 • Pien

  Hoi Lisette,
  Ik las gisteren een stuk (en de bijbehorende reacties) van 08-07-’13 op de site van Melchior Meijer over kokos en welke invloed het gebruik hiervan op sommige mensen kan hebben. Mij bevalt het dagelijks gebruik van kokosrasp, meel en kokosolie voor verschillende doeleinden erg goed, maar door je opmerking over Zwolle werd ik getriggerd om het je, informatief bedoeld, aan te geven om wellicht eens te lezen.
  Groetjes, Pien


  28 januari 2015 om 15:53 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Die had ik inderdaad ook al een keer gelezen 🙂 Dit gaat echter al heel veel langer terug dan sinds ik kokos in alle vormen ben gaan gebruiken. En het is nu al meerdere keren een paar dagen nadat ik volledig in de stress zat gebeurt. Kan bijna geen toeval zijn! Dank je wel voor het meedenken 🙂


   29 januari 2015 om 09:27 | Beantwoorden
  • SytskeB

   Dank je wel voor deze reactie. I
   Het is me al vaker opgevallen dat de soms zo bejubelde superfoods niet voor iedereen zo goed zijn.


   2 februari 2015 om 12:17 | Beantwoorden
 • Marianne

  Hoi Lisette, die gepofte quinoa, is dat zo te koop of is dat inderdaad quinoa die je zelf poft (en hoe dan?). Heerlijk inspirerend trouwens, al die mooie foto’s van je maaltijden. Groetjes, Marianne


  30 januari 2015 om 23:37 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Ik had een zakje gehaald bij de natuurwinkel, van Natures crop zo uit mijn hoofd. Maareh, ik vind het niet zo lekker en ga het niet vaker halen. Heeft een nare bijsmaak


   2 februari 2015 om 11:01 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten