Eetdagboek: inbraak, stress, lekker eten
Dit is het tweede eetdagboek! Vind je het leuk om te lezen? Ik hoor het graag in een reactie hieronder. Op Instagram komen nu ook veel vaker foto’s van mijn maaltijden, zodat ik die kan gebruiken voor dit eetdagboek.
Dinsdag 20 januari
Ontbijt: kommetje met appel, noten, hennepzaad en kokosolie
Lunch: Het water loopt me al in de mond! Omelet pannenkoek met appel en bosbessen. Benieuwd naar het recept? Dat vind je hier
Avondeten: vanavond een Actifry maaltijd, lekker makkelijk alles er in en geen omkijken meer naar. Pastinaak, aardappel, wortel en runderreepjes
Woensdag 21 januari
Ontbijt: Ik had nog een restje van het avondeten gisteravond, en dit heb ik op rijstwafels besmeerd met kokosolie en tahin gedaan.
Lunch: Mmmm fruitsalade! Banaan, appel, noten, geraspte kokos, gepofte quinoa en een lepel kokosolie voor extra vulling
Avondeten: Nom nom nom. Als het kouder wordt heb ik echt zin in een stevige maaltijd. Aardappelschijfjes met kipfilet en broccoli
Donderdag 22 januari
Ontbijt: rijstwafels, kokosolie, tahin, banaan en geraspte kokos
Lunch: Eieren op, geen vlees in huis, geen noten, geen aardappels, geen zoete aardappels… En trek. Hmmm. Tijd voor quinoa pap met wat ik maar in huis heb: geraspte kokos, tahin, banaan, blauwe bessen, gepeld hennepzaad en kokosolie. Losjes gebaseerd op dit recept
Avondeten: Straks opnames van de Nationale Eettest 2015! Dus maar heeeel vroeg avondeten (15:30 uur). Kalkoenschnitzel (zat 25% korting op), aardappelschijfjes en sla. Mooi makkelijk dus
’s Avonds: in de studio voor de opnames! Ik had nog noten meegenomen voor eventuele trek (die ook kwam). Het was echt super leuk. Wel erg zitten stressen om op tijd te komen, er was namelijk een ongeluk waardoor het verkeer stil stond. Ik vond het zo erg naar dat ik 5 minuten te laat was! Wat bleek? Duurde het nog een uur voordat we de studio ingingen… De test was wel veel moeilijker dan vorig jaar: ik had maar een 6,5. Haal jij een betere score? Ik daag je uit 🙂 het wordt woensdag 28 januari om 20:30 uur uitgezonden
Vrijdag 23 januari
Hoe moe ik ook was, ’s ochtends sollicitatiegesprekken voor Vechtdal Professionals waarbij ik in het bestuur zit.
Ontbijt: Hier had ik zin in! Roereieren met dragon op rijstwafels met kokosolie. En een banaan erbij. Zoals Diana al opmerkte, zit ik in een rijstwafel-fase 😉
Lunch: Late lunch! Even snel een fruitsalade gemaakt: appel, banaan, gepofte quinoa, noten, geraspte kokos en kokosolie
Enneh… als m’n kat Pim zo gaat liggen kan ik het niet laten een foto te nemen 😉
Over ‘een plaat voor de kop hebben’ gesproken…
Avondeten: Snap jij dat ik op het randje van ondergewicht zit? Ik niet, volgens mij eet ik meer dan 90% van de vrouwen… Manlief heeft een bedrijfsuitje dus hier simpel zoete aardappel met gehakt/courgette roerbak. Voor het eerst m’n nieuwe mandoline van Kitchen&more getest en dat smaakt naar meer! O ja, en ik schepte de rest van het gehakt/courgette mengsel ook nog op, nom nom nom!
’s avonds: Tja, als we dan toch alles op de foto zetten… Dan ook maar alles toch? Toen ik gisteravond in de studio zat had m’n man een zak naturel chips gehaald en dit was nog over. Hoewel ik al goed vol zat paste dit er ook nog wel bij haha!
Zaterdag 24 januari
Ontbijt: Mmmm! Omeletpannenkoek met banaan en bosbessen!
Lunch: Ik was vanmiddag in Zwolle om te lunchen met vriendinnen. Net daar sloeg m’n hart op hol. Uiteindelijk op de huisartsenpost beland maar van de lunch kwam het dus niet. Dusseh… Dit is m’n lunch. Manlief is zo lief om rijstwafels met kokosolie en tahin voor me te maken. De afgelopen week heb ik heel veel lopen stressen met de verzending van het boek, alle afspraken, de opnames etc. Maar weer eens wat meer aan m’n stressmanagement gaan werken dus 🙁
Wat lief! Bos bloemen van manlief gekregen
Avondeten: Manlief zorgt echt goed voor me! Hij maakte gehaktballetjes, krieltjes uit de Actifry en een salade
Zondag 25 januari
Ontbijt: Ontbijt! Banaan, gepofte quinoa, noten en geraspte kokos. Poe wat kost alles nog veel energie…
Lunch: Nom nom nom! Manlief maakte roerei met broccoli op rijstwafels voor me.
Avondeten: ’s avonds gingen we bij vrienden eten. Daar aten we een heerlijke erwtensoep, met courgette en gehakt. ’s Avonds at ik daar nog chips
Maandag 26 januari
Ontbijt: Wat een start van de dag! Er is ingebroken in de auto, dus politie al langsgeweest en alles… Bizar genoeg hadden ze de verdachte al opgepakt, cd’s en navigatie had hij bij zich, radio helaas niet. Toe aan ontbijt: banaan, appel, noten, zaden en geraspte kokos
Hoe slaperig mijn waakhond ook is ’s ochtends, vanochtend voelde ik me echt veiliger doordat hij in huis is. Als iemand namelijk op ons erf loopt begint hij furieus te blaffen. De agenten gaven zelfs nog complimentjes voor zijn waaksheid haha. Dus ja, wanneer hij blaft, soms onterecht, kijken we toch echt even hoor! Vanochtend begon hij ook ineens te blaffen, ik wou hem al sussen. Bleek er nóg een agent te komen waar de lamp nog niet eens voor was aangesprongen. Mijn held Wodan 😀
Lunch: Zo, goed belegde rijstwafels als lunch. Met tahin, avocado, veldsla, eieren en Keltisch zeezout