Wat eet ik op een dag? Fotodagboek
5

Wat eet ik op een dag? Fotodagboek

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 23 augustus 2016

Gisteren (maandag) heb ik weer eens alles gefotografeerd wat ik heb gegeten, om met jullie te delen.

Ontbijt

ontbijt havermoutpap met perzik


Ik ontbeet met havermoutpap. Die maakte ik met havermout (goh), water, scheutje sinaasappelsap, flinke lepel kokosolie, banaan en toen het klaar was heb ik er nog een scheut lijnzaadolie door gedaan voor omega 3. Zoals je kunt zien deed ik hier perzik op. Ik vind het belangrijk dat mijn ontbijt veel calorieën bevat dus vandaar de toegevoegde vetten. Sowieso is een groot ontbijt bij mij nodig om de benodigde 2500 kCalorieën binnen te krijgen (ik geef borstvoeding) maar ook omdat een te klein ontbijt mij de rest van de dag snoepbehoefte geeft.

Tussendoortje

tussendoortje noten rozijnen chocolade

Dit was mijn tussendoortje. In het weekend halen we 1 reep chocolade van 85% cacao. Op is op. Ik at dus een blokje chocolade met een handje ongebrande gemengde noten en rozijnen. De noten zitten bomvol vitamines en mineralen. Met 2 paranoten heb je bijvoorbeeld al de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van selenium binnen. Selenium is heel belangrijk voor ontgifting aangezien het zich bindt aan zware metalen die je op deze manier gewoon uitplast. Ook is het onder andere belangrijk voor een gezonde schildklier en om vrije radicalen in het lichaam te neutraliseren (ja ja, ik ben hard aan de studie 😉 ).

Lunch

lunch brood met soep

Op zondag had ik een pan soep gemaakt met rode splitlinzen, soepgroente, tuinkruiden uit eigen tuin en kippenbouillon. Hier hadden we gisteren nog van over dus dat aten we samen met ons dagelijkse broodje bij de lunch. Ik deed nog zelf gekiemde alfalfa op de soep voor extra vitamines en mineralen (over kiemen binnenkort meer) en op het brood smeerde ik kokosolie zodat het goed vult.

Tussendoortje

tussendoortje rijstwafels tahin pindakaas

’s Middags at ik dit als tussendoortje. Een rijstwafel met tahin oftewel sesampasta en een rijstwafel met pindakaas. Sesampasta is een geweldige bron van onder andere calcium. Aangezien ik allergisch ben voor melkproducten zal ik dit dus uit andere bronnen moeten halen. Daar lees je hier meer over. Op de andere wafel deed ik dus pindakaas. Omdat ik dat lekker vind, niet omdat onmisbare vitamines en mineralen bevat. Wel let ik er op dat ik pindakaas koop die alleen pinda’s en eventueel zout bevat. Dus geen gehard palmvet, suiker en andere onnodige toevoegingen.

Avondeten

avondeten pasta met kalkoenblokjes

Gisteravond aten we pasta. Dat eten we echt heel weinig, we zijn er niet dol op. Maar voor de afwisseling is het soms wel fijn. Ik gebruikte de glutenvrije pasta van de Lidl. Dit maakte ik met kalkoenblokjes, prei, paprika, champignons, blik tomatenblokjes en veel kruiden.

Tussendoortjes

tussendoortje druiven

’s Avonds at ik eerst wat druiven. Ik had nog geen 2 stuks fruit gehad (1 banaan en een kwart perzik). Dat gebeurt mij eigenlijk nooit, meestal zit ik op 3 stuks fruit. Dus nog even wat druiven erbij.

tussendoortje rijstwafels pindakaas honing

Later op de avond had ik nog trek dus pakte nog een tussendoortje. Dit keer een rijstwafel met pindakaas en een rijstwafel met kokosolie en honing. Mmmmmm vooral die laatste is echt een lekkere combinatie.

Drinken
Ik heb er geen foto’s van gemaakt, maar uiteraard heb ik ook nog gedronken. Van mijn verjaardag hadden we nog sinaasappelsap over dus ik heb 2 keer een glas sinaasappelsap gedronken. Verder dronk ik water. De laatste dagen dronk ik ook nog een paar koppen thee maar dat ben ik gisteren vergeten. Qua thee is het meestal groene thee met (echte stukjes) citroen, rooibosthee, kamillethee of andere kruidenthee. Zonder suiker, dat heb ik mezelf als 16 jarige al afgeleerd (goed voorbeeld van mijn moeder 🙂 ).

Supplementen
Waar ik een paar jaar terug nog geloofde dat als je gezond eet, je geen supplementen nodig hebt, begin ik daar steeds meer op terug te komen. Gisteren nam ik vitamine D druppels en kelp tabletjes voor jodium. Magnesiumolie ben ik gisteren nog vergeten. In mijn studie tot voedingsdeskundige wordt dagelijks een multivitamine en extra vitamine C aangeraden. Maar dan moet het wel weer een natuurlijke variant zijn en niet synthetisch gemaakt in een fabriek dus daar moet ik nog eens induiken welke dan goed en betaalbaar zijn.

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

5 reacties op “Wat eet ik op een dag? Fotodagboek

Plaats een reactie
 • hilda

  Vitamine C / multivitamine (non-synthetic) via leefbewust.com (Ron Fonteine)
  Ik heb geen aandelen hoor!


  24 augustus 2016 om 15:57 | Beantwoorden
 • Sytske

  >> Selenium is heel belangrijk voor ontgifting aangezien het zich bindt aan zware metalen die je op deze manier gewoon uitplast. <<
  Op welke manier, met welke producten, krijg je zware metalen binnen?


  27 augustus 2016 om 16:40 | Beantwoorden
  • Sanne

   Sytske,
   Zware metalen zitten in de aarde. Alles wat in of op de aarde groeit, bevat zware metalen. Aardappels en groente bijvoorbeeld.


   28 augustus 2016 om 21:19 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   in vis kan bijvoorbeeld een beetje kwik zitten, maar bij alle soorten die je in de supermarkt vindt is de verhouding selenium zo dat je het dus weer uitplast. Ook als je oude leidingen in een oud huis hebt kan je op die manier wat lood binnenkrijgen bijvoorbeeld


   29 augustus 2016 om 11:03 | Beantwoorden
 • Helen

  Volgens mij worden zware metalen niet zo gemakkelijk uitgeplast, dan zou het immers niet zo’n item zijn om te voorkomen! Bepaalde stoffen zoals selenium, chlorofyl en zeoliet/bentoniet (kleisoorten) en de verse kruiden peterselie en koriander, binden aan zware metalen .. echter tijdens de tocht door het lichaam kunnen de zware metalen zich weer ergens anders aan verbinden of in organen achter blijven. Dus uitplassen is wellicht iets te gemakkelijk gedacht.


  27 september 2017 om 15:31 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten