De nom nom nom tag! Vragen over eten
6

De nom nom nom tag! Vragen over eten

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 13 mei 2014

Broccolisoep met gerookte zalm

Vorige week werd ik door Lynn van Lyvre getagd om mee te doen aan de nom nom nom tag van Team Confetti. Leuk!

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?
Er komen nu meerdere dingen in mij op. Sardientjes vind ik tegenwoordig lekker maar dat heb ik mezelf echt aan moeten wennen. Wat ik me toen bedacht waar ik vroeger om voor gek verklaard werd en wat ik echt heerlijk vind/vond is watermeloen met chocoladesaus. Op vakantie waren beide een keer aanwezig bij een toetjesbuffet en van het één kwam het ander 😉 


Tegenwoordig lust ik eigenlijk alles, behalve paddenstoelen. En veel mensen vinden dat raar. Zo’n rare, glibberige structuur… Nee, het werkt niet voor mij.

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?
Stoofpotten en soepen denk ik. Of niet koken 😉 Gezond eten is veel werk en de laatste tijd kan je me eigenlijk met niets zo blij maken als een avondje niet koken. Wat ik altijd wel een meditatief recept vind om te maken is risotto. Bij soepen en stoofpotten vind ik het erg fijn dat ik ze aan het begin van de dag kan maken als ik nog energie heb en dan ’s avonds alleen nog maar hoef op te scheppen.

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?
Elke dag weet ik niet, maar er komen zo wel een paar restaurants bij me op. De eerste is het restaurant van de sauna waar we soms naar toe gaan, Anholts in Schoonebeek. Want dat betekent dan dat we lekker vaak naar de sauna gaan 😉 Eén van mijn lievelingsrestaurants was het tapasrestaurant La Bodega in Zwolle. Maar sinds ik achter meerdere allergieën ben gekomen voel ik me altijd zo lastig als ik bij een restaurant ga eten. Dat je de ober het zo moeilijk moet maken.  

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Er komen nu meerdere broodjes in me op die ik erg lekker vind. De eerste is een tosti met geitenkaas, bieslook en honing, heerlijk! Maar met een melkallergie vrees ik dat dit hem nooit meer gaat worden… Wat ook echt een heerlijk broodje was, was het broodje dat De Zoete Inval klaarmaakte op onze bruiloft. Door mijn strakke jurk kon ik nauwelijks wat eten en was ik uitgehongerd ’s avonds. Toen vroeg ik dus om iets te eten om mee te nemen naar het hotel. Gewoon iets simpels zeg maar. We kregen heerlijke broodjes mee met sla, rosbief en ik denk een honing/mosterddressing. Jum! Die zou ik dus De Zoete Redding noemen, haha!

Deel een handige kooktip:
Kook extra. Al is het maar een extra portie rijst voor met de lunch of een dubbele portie zodat je de helft in kan vriezen. Zo kan je een eigen kant-en-klaar maaltijd achter de hand hebben voor als je een keer geen zin/energie/tijd hebt om te koken.

Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Wat mij heel gaaf lijkt is om een keer een feest te geven met een open vuur. En dan bijvoorbeeld een heel varken aan het spit. Dat lijkt me echt heel tof om te doen 🙂

Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten
Zelf koken. Dan weet je wat er in zit en kun je zelf de kwaliteit van de ingrediënten bepalen. En het is natuurlijk goedkoper. Win/win! Maar dan wel het liefst op een relaxte weekenddag, dan geniet ik er toch het meest van.

Ben je ergens allergisch voor?
Zuivel 🙁 Het is nooit officieel vastgesteld, maar een jaar geleden begon ik er steeds meer last van te krijgen. Misselijkheid en hoofdpijn, met voorhoofdsholte ontstekingen. Er vormt zich slijm wat ’s nachts dan mijn keel in zakt uit de voorhoofdsholte waardoor ik hartstikke misselijk wakker wordt. Vorige week zijn we bij een boerenwinkel van een schapenboerderij geweest. Daar heb ik een stuk rauwmelkse biologische oude schapenkaas gehaald. Dit is zo goed als lactose vrij en veel mensen hebben alleen last van koemelkeiwitten die een allergie hebben. Afgelopen donderdag 1 klein blokje gehad en vrijdag ochtend had ik een voorhoofdsholte ontsteking en was ik misselijk. Ik vrees dus dat de rest van mijn leven zuivelvrij zal moeten zijn… Van gluten krijg ik last van mijn hoofd. De laatste keer dat ik het at kreeg ik zelfs een migraine aanval. Dus dat eet ik ook niet meer voorlopig.

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?
Stamppotten. Ik ben de laatste tijd, nu ik zo veel moet eten om aan te komen, gevallen voor de geschilde aardappelen in het koelvak. Dus die kunnen zo de pan in, koken, groente erbij en stampen maar! Super snel, vullend en lekker 🙂 Bijvoorbeeld met andijvie, sla van eigen balkon of radijsjes met loof.

Wat is je favoriete toetje?
Eigenlijk ben ik niet zo’n toetjes mens (meer). Zeker zonder zuivel vallen er veel standaard toetjes af. Vroeger was het vaak een cornetto of ander ijsje na het eten. Tegenwoordig bak ik nog wel eens fruit, dat vind ik erg lekker! Dit kan ook met ananas wat denk ik wel mijn lievelingstoetje is. Het liefst met een bolletje ijs 😉

En zoals dat bij een tag hoort zal ik ook een aantal blogs taggen!

Willeke van Hallo Paleo
Catharina van Paleo Feest
Ester van Kinderen Kunnen Prima Anders Eten

 

 

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

6 reacties op “De nom nom nom tag! Vragen over eten

Plaats een reactie
 • Lynn vrenken

  Leuk om jouw antwoorden te lezen! Ja je hebt het inderdaad niet zo makkelijk met jouw allergiën gekukkig kun je zelf goed koken! Liefs, lynn


  13 mei 2014 om 15:45 | Beantwoorden
 • セレネ

  Maar sinds ik achter meerdere allergieën ben gekomen voel ik me altijd zo lastig als ik bij een restaurant ga eten.
  Je maakt het de ober toch niet lastig?
  Ik mail altijd het restaurant vantevoren met mijn lijstje om te vragen of er dingen van het menu zijn die ik niet kan eten en/of ze dingen aan kunnen passen.
  Langzaamaan ben ik dus een lijstje restaurants aan het opbouwen waar ik gewoon kan gaan eten 🙂

  Wat mij heel gaaf lijkt is om een keer een feest te geven met een open vuur. En dan bijvoorbeeld een heel varken aan het spit. Dat lijkt me echt heel tof om te doen 🙂
  In het Prehistorisch Dorp hebben we ook op open vuur gekookt. Alleen geen heel varken, het vlees ging gewoon de pan in 😛 De varkens die ze daar hebben worden wel om de paar jaar geslacht, maar dan door een slager, en dan komen ze in stukjes terug zodat ze in het museum op verschillende manieren bereid kunnen worden.


  13 mei 2014 om 15:53 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Dat is inderdaad wel handig om het via mail met een restaurant te bespreken! Ga ik de volgende keer ook proberen 🙂

   Tof zo’n weekend!


   13 mei 2014 om 16:05 | Beantwoorden
   • セレネ

    Gewoon een weekje vantevoren mailen, dan hebben ze wel genoeg tijd 🙂 Al heb ik ook wel eens gebeld op de dag dat ik erheen wilde, dat ging ook goed (vaak ga ik even met de kok praten).

    Ja, dat vind ik ook 😀 In september wordt er weer een weekend georganiseerd. Als ik kan, ga ik weer (weet nog niet helemaal zeker wat mijn planning tegen die tijd is namelijk).


    13 mei 2014 om 16:19 | Beantwoorden
 • Marloes

  Ik vind dit zo’n leuke tag. Heb hem zelf pas ook ingevuld, maar vind het ook heel tof andermans antwoorden te lezen. Je tosti klinkt lekker. Die ga ik eens uitproberen.


  13 mei 2014 om 16:23 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten