Aan de studie + idee kookboek
6

Aan de studie + idee kookboek

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 12 augustus 2016

Jeetje wat een week! Ik had al veel eerder een bericht op Kiwi&zo willen plaatsen maar ik kom er maar niet aan toe. Waar ik dan zo druk mee ben? Nou hiermee:

Aan de studie

3 september heb ik het eindexamen van de opleiding Voedingsdeskundige. Dat is al over 3 weken! Ik ben nu dus hard aan het stampen want ik zou het echt verschrikkelijk vinden als ik zak. Dat is dus echt de prioriteit van de maand augustus. Hopelijk wordt september dan weer wat rustiger.

Idee kookboek

Zo ineens kwamen alle puntjes bij elkaar voor een idee voor een kookboek. Ik zat hier al langer mee dat ik weer een kookboek wil maken maar wat? Toen hoorde ik de tip van een ondernemer om je te focussen op de frustratie die mensen hebben die jij weg kunt nemen. En toen vroeg mijn man, zoals elke dag, “wat eten we vandaag?” Grrrr wat vind ik dat een frustrerende vraag! En zo kwam ik dus op het idee om bezig te gaan met een kookboek met de werktitel: “Wat eten we vandaag?” Voor de gezonde en snelle doordeweekse maaltijd. De punten waar het boek aan moeten voldoen zijn:


• Super lekkere recepten waar het hele gezin dol op is
• Snel op tafel na een werkdag
• Met ingrediënten die je in elke supermarkt kan vinden
• Pure gerechten met veel groenten
• Simpele serveertips om te zorgen dat de maaltijden zowel kunnen als je wilt afvallen als wanneer je een puber in de groei bent
• Prijs per portie bij elk gerecht of een prijsklasse-systeem met sterren
• App of slimme Excelsheet voor boodschappenlijsten
• Weekmenu’s

Uiteraard ben ik nu heel benieuwd of jij ook enthousiast wordt van dit idee! Persoonlijk zou ik het heel fijn vinden om dit boek zelf te hebben, snel de recepten die ik komende week wil maken uit te kiezen en een kant-en-klaar boodschappenlijstje dat er uit komt rollen. Maar voor mij alleen kan het niet uit om dit te maken 😉 Mocht jij hier ook enthousiast van worden en straks dit boek willen kopen zou je dan hieronder een berichtje achter willen laten welke (type) maaltijden echt niet mogen missen?

Workshops

Nog zo’n idee waar ik al een tijdje mee speel zijn om workshops te gaan organiseren vanuit Kiwi&zo. Samen met mevrouw Gewoontjes ben ik al bezig om een workshop/high tea op poten te zetten voor zwangere vrouwen om gezond de kraamtijd door te komen om zo snel mogelijk weer hersteld te zijn. Met veel aandacht voor foodprep en dergelijke in je verlof. Maar kookworkshops geven kriebelt ook bij mij. Nu heb ik een kookstudio gevonden in Zwolle afgelopen week wat ineens het idee veel concreter maakt. Zoals je hoort zijn er dus veel ideeën voor Kiwi&zo momenteel! Wat het thema wordt van de kookworkshops weet ik nog niet, dus als je voorkeur hebt, laat het gerust weten hieronder!

Hoe zit het nou met Kiwi&zo?

Een tijdje terug kondigde ik aan dat Kiwi&zo weer hobby zou worden in plaats van mijn baan en nu kom ik met deze updates voor een boek en workshops. “Wat wil je nou eigenlijk?” vraag je je wellicht af. Goede vraag, hier heb ik zelf afgelopen periode ook heel erg mee geworsteld. Ik vind het zulk leuk werk om mee bezig te zijn maar door de zwangerschap is de omzet nogal weggezakt waardoor het me niet meer lukt om dit voltijd te doen. Daardoor heb ik nu ook weer een bedrijf opgezet in online marketing. Momenteel doe ik dit dus allebei parttime en voor nu vind ik het prima op deze manier. Door weer bezig te zijn met online marketing doe ik weer heel veel ideeën op voor Kiwi&zo om de kwaliteit te verhogen plus dat ik het echt leuk vind om weer meer met mijn studie te doen. En door weer meer met Kiwi&zo bezig te zijn maak ik mezelf blij 🙂 Waar ik over een jaar sta? Geen idee en voor nu is het goed zoals het is.

 

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

6 reacties op “Aan de studie + idee kookboek

Plaats een reactie
 • Karen

  Wat een super idee, ik zou zo’n kookboek ook in mijn bezit willen hebben. Ik zou graag lunches zonder brood willen zien maar wat anders dan salade. En ook zonder te koken, want ik werk fulltime en heb geen keuken op het werk. Tevens zou ik wat makkelijke wokrecepten willen zien, en leren hoe je groentes op smaak krijgt. Succes met je boek, en ik hoop dat het er komt


  13 augustus 2016 om 09:28 | Beantwoorden
 • Nikki

  Hartstikke leuk zo een boek, wat ik niet zou willen missen in je boek zou zijn – buitenlandse eenpansgerechten, alternatieven voor vlees. Jammer zou ik het vinden als er veel gebruik
  Word gemaakt van currypasta want deze kant en klaar pasta heb ik nooit in huis..


  14 augustus 2016 om 20:24 | Beantwoorden
 • Ilonka Heideveld

  een paar recepten erbij voor als je wel meer tijd en zin hebt om iets speciaals te doen, of uitbreidingsmogelijkheden van de basisrecepten. zodat het kookboek ook in het weekend te gebruiken is. Want dan speelt dezelfde vraag 🙂


  15 augustus 2016 om 09:49 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten