Simpele salade

Simpele salade

Als er niet of te weinig groente in een gerecht zit, serveer ik er vaak deze simpele salade bij. Ik kwam ineens tot de conclusie dat ik nog nooit dit simpele recept met jullie gedeeld hebt! Uiteraard is dit een veelzijdig gerecht. Je kunt er veel ingrediënten die je in huis hebt voor gebruiken: wortel, pijnboompitten, pompoenpitten, bleekselderij, witlof etc. Hoeveelheden zijn naar smaak en aantal personen.

Bijgerecht
5 minuten bereidingstijd
Zuivelvrij, suikervrij, De Voedselzandloper

Ingrediënten

Sla (ijsberg, krop, rucola, etc.)
Tomaten (cherry, tros, etc.)
Komkommer
Dressing

Recept

Was de sla en snijd of scheur in stukken. Was de tomaten en snijd in blokjes, helften, kwarten, of hoe je het maar wilt. Was de komkommer en snijd over de lengte in vieren. Snijd er nu blokjes van. Doe alles in een kom en giet er wat dressing over heen. Klaar!

Dressing
Een dressing heb je in een handomdraai zelf gemaakt. Een dressing bestaat voor 1/3e uit zuur, 2/3e uit olie, eventueel een smaakmaker en peper en zout naar smaak. Je kunt prima meer dressing maken en een aantal dagen in de koelkast bewaren. Bijvoorbeeld:

  • citroensap, olijfolie, peper en zout
  • citroensap, olijfolie, mosterd, peper en zout
  • balsamico azijn, olijfolie, peper en zout
  • sherry azijn, olijfolie, peper en zout
  • citroensap, olijfolie, honing, mosterd, peper en zout
  • rijstazijn, olijfolie, sojasaus (Aziatische salade)
  • Sinaasappelsap, olijfolie, peper en zout

Variaties:

Te veel om op te noemen! Andere basis als witlof, spinazie of rucola. Radijsjes, lente ui, of bijvoorbeeld paprika. Pijnboompitten, blokjes kaas, lijnzaad erover of wat je maar wilt!

Gratis gezonde recepten in je mailbox!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten"

* verplicht veld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>