Lekkere havermout muffins
96

Lekkere havermout muffins

  • Ingrediënten
  • 100 gr havermout
  • 1 banaan
  • 1 appel
  • 2 biologische eieren
  • Theelepel bakpoeder
  • Handje walnoten
  • 25 gram 85% chocolade

Het heeft even geduurd, maar ik heb nu toch echt een magisch recept voor muffins gevonden. Het voldoet aan alle eisen van De Voedselzandloper: geen suiker toegevoegd, geen vet of olie gebruikt, geen tarwe en ze zijn nog lekker ook! Geschikt als ontbijt of tussendoortje. Wel heb je een keukenmachine nodig.

banner broodloze lunches

Onderaan staan variaties voor appeltaart muffins, blueberry muffins, chocolade muffins en vanille muffins.


Recept

  • Ontbijt of tussendoortje
  • 10 minuten bereiding, 25 minuten oventijd
  • Lactosevrij, vegetarisch, De Voedselzandloper
  • Voor 10 muffins

Zet de keukenmachine klaar. Doe hier de havermout in en laat de machine draaien totdat je bijna bloem hebt. Voeg hier de banaan zonder schil, de appel zonder klokhuis, met schil, de eieren (zonder schil natuurlijk 😉 ) en het bakpoeder aan toe. Laat de keukenmachine draaien. Doe hier fijngesneden walnoten en stukjes chocolade bij (je kunt ze ook op het laatst toevoegen aan de keukenmachine, maar dan zullen sommige muffins grotere stukken chocolade hebben en sommige nauwelijks chocolade.

Doe dit in een muffinvorm met papieren cakevormpjes. Vul ze tot ongeveer 2/3, zodat ze niet overstromen. Bak 25 minuten in een op 200ºC voorverwarmde oven. Wacht minstens een kwartier met opeten, anders vallen ze uit elkaar. Ze zijn ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast, kunnen ingevroren worden maar ik merk hier dat ze niet zo lang meegaan 😉

Variaties
Appeltaart muffins: vervang de chocolade en walnoten door een appel in stukjes gesneden en kaneelpoeder.
Blueberry muffins: voeg blauwe bessen bij de chocolade en walnoten toe, of laat de chocolade en/of walnoten weg.
Chocolade muffins: voeg een grote eetlepel cacaopoeder toe aan het beslag en vervang de walnoten door meer chocolade.
Vanille muffins: voeg vanille essence toe of de zwarte zaadjes van een vanilleboon. Eventueel kun je de chocolade en walnoten weglaten.


Eetmoment: Ontbijt, Tussendoortje
Ingrediënten: Glutenvrij, Lactose-vrij, Vegetarisch
Tijdsduur: Tot 10 min
Dieet typen: Clean Eating, De voedsel zandloper, Van Gifbelt naar Tempel

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

Nieuwer

96 reacties op “Lekkere havermout muffins

Plaats een reactie
  • Cheglova

    wat is er mis met een gewone boahterm,en daarbij als je om 6 uur smorgens weg moet is een half uur om je ontbijd klaar te maaken wel erug lang,plus een kwatiertje om te eeten zeg ma gemaks halfe dus om 5 uur naast je bed staan,vergeet niet die 8 uur slaap waar ze altijd over lullen,8 uur na me bed ,met andere woorden als me meisje in de latedienst zit zien we elkaar die week dus aleen slaapend daar waar zij kwart over 9 half 10 thuis is,nee dan liever ongezond en een uurtje samen op de bank


    20 februari 2013 om 19:17 | Beantwoorden
    • Lisette

      Het fijne van deze muffins is dat ze prima een paar dagen houdbaar zijn. Dus ik adviseer echt niet om ze ’s ochtends voor het ontbijt te bakken. Je kunt het bijvoorbeeld in het weekend doen of meerdere porties maken en invriezen.


      21 februari 2013 om 11:41 | Beantwoorden
      • Nikki

        Wat ben je toch aardig!-
        Veel mensen voelen zich tegenwoordig snel aangevallen en denken niet ma voordat ze iets zeggen.. Ik Kan echt wat leren van de reacties die jij geeft! Buiten dat ik natuurlijk sowieso al veel heb aan je site! Mijn compliment


        28 augustus 2014 om 12:06 | Beantwoorden
        • Lisette Zwiggelaar

          hihi dank je wel 😀 het scheelt wel dat het schriftelijk is en ik dus even kan nadenken voordat ik reageer. Als ik met iemand praat lukt mij dit ook niet altijd hoor 😉


          28 augustus 2014 om 12:43 | Beantwoorden
    • dewit

      Ik heb ze net gebakken voor morgenvroeg met een frambozen-rabarber spijsje zonder suiker (wel opgewarmd..)heerlijk!!!Ik verheug me op morgenvroeg!


      23 juni 2013 om 18:52 | Beantwoorden
    • Erica

      Misschien moet je een keer op schrijfles of nederlandse les?


      6 oktober 2015 om 18:45 | Beantwoorden
  • Adriana

    Toevallig kwam ik dit recept tegen en ik had alles in huis dus ik waagde eens een poging en ik vind ze heerlijk!
    Dankjewel voor het delen van dit recept:)


    24 maart 2013 om 11:39 | Beantwoorden
    • Lisette

      Leuk om te horen! En graag gedaan 😀


      25 maart 2013 om 12:03 | Beantwoorden
  • Wilma

    Gisteravond gemaakt, als extraatje blauwe bessen en Zonnebloempitjes erdoor. Vanmorgen als ontbijt gegeten met een gebakken appeltje erbij, lekker lekker!


    27 maart 2013 om 15:16 | Beantwoorden
    • Lisette

      Oe, dat klinkt erg lekker! 😀


      27 maart 2013 om 17:10 | Beantwoorden
  • Sooof

    Ik heb ze eergisteren geprobeerd en ze zijn echt heerlijk! Dank voor je recept. Als toevoeging heb ik ook nog kaneel en stemgember gebruikt. Sowieso leuk om te variëren met havermout en dit soort recepten. Gooi ook bijna iedere dag iets anders door mij havermoutpap, dan weer zomerfruit, dan weer noten of goijbessen en je kunt ook verschillende soorten havermout nemen (bij de Natuurwinkel heb je er bv een aantal). Hoewel ik het liefst verse havermoutpap maak vind ik Quickstart havermoutpap van de AH trouwens ook echt heerlijk! Ideaal als je doordeweeks wat minder tijd hebt en verse pap mee wilt nemen naar je werk.


    28 maart 2013 om 13:56 | Beantwoorden
    • Lisette

      Leuk om te horen! Variëren is inderdaad leuk, dat houd het afwisselend!Gember en kaneel klinkt als een lekkere toevoeging. De pap is inderdaad veelzijdig, daar kun je van alles mee. 🙂


      29 maart 2013 om 11:12 | Beantwoorden
  • veerle

    hallo ik wil ze zeker eens proberen ! maar heb e
    en vraagje over die banaan moet er die in verwerkt worden?
    kun je het ook alleen met appel en havermout, bakpoeder en ei het klaar maken? want ik heb kinderen die geen banaan mogen hebben?

    tot horens veerle alvast mijn hartelijk dank,
    (hopelijk hoor ik snel iets van jullie , want ik sta te popelen om ze te maken!!!)


    11 april 2013 om 20:57 | Beantwoorden
    • Lisette

      Ik denk dat het zonder banaan wel moet lukken, maar misschien dat je een extra ei moet toevoegen, of wat water als het niet vloeibaar wordt. Even uitproberen, en ik ben erg benieuwd of het lukt!


      12 april 2013 om 09:28 | Beantwoorden
  • Raquel

    Hoi,

    Ik heb ze gisteren gemaakt maar ze waren nat en kwamen ook niet omhoog ( wel erg lekker) ik dacht dat het lag aan het feit dat ik bevroren blauwe bessen had toegevoegd ( wordt dan natuurlijk extra nat) dus net heb ik ze weer overnieuw gemaakt met alleen chocolade en blauwe bessen als extra ingredient en wéér blijven ze nat en komen niet omhoog. Wat doe ik toch fout???
    De oven staat goed, ze lijken aan de buitenkant klaar. Heb een goede mixer ( kenwood) die alles goed gemixed heeft maar toch gaat het ergens fout, help!

    Groetjes, Raquel


    13 mei 2013 om 19:29 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Hoi Raquel,

      Vervelend zeg! Bedoel je met nat dat het niet cake-achtig wordt in het midden? Sowieso is het raar dat ze niet rijzen. Je hebt op de blauwe bessen na wel alle ingrediënten gebruikt, ook het bakpoeder? Misschien proberen om 5 minuten langer in de oven te zetten, dat jouw oven anders is? Verder werken ze bij keer op keer, dus dit verbaasd me!

      Groetjes, Lisette


      15 mei 2013 om 18:47 | Beantwoorden
    • Kim

      Misschien is je bakpoeder inmiddels te oud, dat heb ik ook ooit gehad. Het verliest dan zijn rijskracht.
      Een simpel testje: doe een mespuntje bakpoeder in koud water. Als er voortdurend belletjes opstijgen is je bakpoeder nog goed, als het sterk bruist is je bakpoeder te oud.


      10 augustus 2013 om 12:00 | Beantwoorden
  • Pingback: Iedereen houdt van QuickStart! | Dan maar dik

  • Claudia

    Ik heb geen keukenmachine, kan ik ook havermout gebruiken zonder het zo fijn als meel te maken? Krijg je dan alleen een grovere structuur of zou het dan niet lukken?


    9 augustus 2013 om 13:03 | Beantwoorden
  • Suzanne

    Ze staan nu in de oven, het ruikt nu al super lekker!


    18 augustus 2013 om 11:20 | Beantwoorden
  • Lia

    Hoi Lisette,

    Met veel plezier volg ik je site en haal er ontzettend veel lekkere gerechten en inspiratie van af! Maar nu heb ik dit recept geprobeerd en de muffins leken wel van karton! Heb je enig idee waar dit aan kan liggen? Ik heb het recept exact gevolgd en ook al geprobeerd ze iets langer in de


    22 augustus 2013 om 22:22 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Structuur of smaak? Misschien te lang gemixt? Door overmixen kunnen baksels taai worden, vertellen de tv koks mij altijd 😉


      28 augustus 2013 om 11:04 | Beantwoorden
  • Lia

    Hoi Lisette,

    Met veel plezier volg ik je site en haal er ontzettend veel lekkere gerechten en inspiratie van af! Maar nu heb ik dit recept geprobeerd en de muffins leken wel van karton! Heb je enig idee waar dit aan kan liggen? Ik heb het recept exact gevolgd en ook al geprobeerd ze iets langer in de oven te laten staan, maar dit heeft niet geholpen.


    22 augustus 2013 om 22:23 | Beantwoorden
  • Kim

    Bij mij bleven de muffins altijd heel erg aan het papiertje plakken. De oplossing: de papiertjes van Ikea, die zijn wat gladder en de muffins komen er mooi uit! http://www.ikea.com/be/nl/catalog/products/70208129/


    15 september 2013 om 14:50 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Slim idee! Ik heb zelf siliconen vormpjes voor mijn verjaardag gekregen, die ga ik binnenkort maar eens uitproberen. Denk dat het dan ook niet meer plakt 🙂


      16 september 2013 om 14:53 | Beantwoorden
  • Marijn

    Wat een briljant recept! Ik heb alles in de bak van de staafmixer gedaan en dat paste precies. Grote voordelen vind ik dat je amper afwas hebt en het beslag in een paar minuten klaar is. Nu nog maar afwachten of het lekker is, maar met de walnoten en gedroogde kersen kan dat bijna niet anders 🙂


    30 september 2013 om 12:33 | Beantwoorden
  • Meike

    Hier is het niet aan te slepen, ik blijf maar bakken haha. De mannetjes en ik vinden het dus erg lekker. De oudste vind het zo leuk dat hij op woensdag altijd een gebakje mee mag als tussendoortje op school. Dit zijn gezonde cupcakes en daarom mag ik ze mee naar school van mama heeft hij tegen de juf gezegd toen die zich toch wel af vroeg of dit een verantwoord tussendoortje was. Nou ik kan volmondig ja zeggen!!


    2 oktober 2013 om 21:13 | Beantwoorden
  • anneke

    Toprecept Lisette. Ze zijn echt verrukkelijk!!


    31 oktober 2013 om 17:32 | Beantwoorden
  • Sanne

    Dank je voor dit recept, klinkt lekker! Hoeveel zou je er aanraden om als ontbijt te eten? 1 appel, 1 banaan en maar 100 gram havermout klinkt zo weinig, maar 10 muffins klinkt dan wel weer een beetje veel, haha!


    2 november 2013 om 12:33 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Als ik havermoutmuffins als ontbijt wil, dan maak ik dit recept altijd: http://www.kiwienzo.nl/gebakken-havermout-ontbijt-om-mee-te-nemen/ en dan eet ik er 2 of 3. Dan krijg je genoeg havermout binnen. Dit is meer als tussendoortje voor het lekker, want inderdaad, met 10 gram havermout per muffin blijf je eten, haha 😀 Momenteel eet ik 50 gr havermout in mijn havermoutpap, dus dat zouden 5 muffins zijn (ik wil aankomen). Dat is inderdaad wel erg veel muffin!


      4 november 2013 om 15:00 | Beantwoorden
      • Sanne

        Ok dank je voor de tip!! Heerlijke recepten verder trouwens 🙂


        6 november 2013 om 14:05 | Beantwoorden
  • Machteld

    Hoi hoi,
    Lijkt me een heerlijk receptje, ik ga ze straks maken voor het feestje van mijn dochter. Een vraagje, kun je ipv gewone bakpoeder in dit receptje ook wijnsteenzuurbakpoeder of baksoda gebruiken? En is een theelepel dan ook genoeg? Groetjes Machteld.


    20 januari 2014 om 09:11 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Hoi Machteld,

      Ik gebruik zelf inderdaad wijnsteenzuurbakpoeder, en dat werkt precies hetzelfde als die zakjes bakpoeder uit de supermarkt 🙂

      Groetjes, Lisette


      20 januari 2014 om 11:51 | Beantwoorden
  • Ilse

    Hoewel de smaak goed is, krijg ik ze maar niet luchtig of zelfs een klein beetje luchtig. De structuur is heel compact, nog compacter dan brownies, waardoor het behoorlijke bakstenen voor je mag zijn. Hoe kan ik dat voorkomen?


    27 januari 2014 om 16:06 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      eieren scheiden, eiwitten opkloppen en er op het einde doorheen vouwen? Of misschien wat meer bakpoeder?


      28 januari 2014 om 12:36 | Beantwoorden
      • Ilse

        Ga ik proberen Lisette! En zal eens testen of mijn bakpoeder nog goed is. Ik dacht zelf dat ik misschien een kleinere banaan moet nemen?


        28 januari 2014 om 17:44 | Beantwoorden
  • Jennifer

    Vandaag had ik eindelijk eens de tijd om deze muffins te maken (ze stonden al maanden op het to-do lijstje) en wat waren ze heerlijk!! Hartstikke bedankt voor het delen van dit recept 😀 Ik ben al een tweede lading aan het maken voor het ontbijt.

    Ik weet niet of je al een oplossing had tegen het plakken van de muffins aan het bakvormpje maar bij mij waren de papiervormpjes op en heb ik het beslag zo in de silicone vormpjes gegoten en ze kwamen er zonder moeite uit!


    30 januari 2014 om 15:53 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Leuk om te horen Jennifer! Inderdaad heb ik inmiddels ook siliconen vormpjes en dat werkt perfect 😀


      30 januari 2014 om 15:58 | Beantwoorden
  • Wil Marijt

    Ik zocht een gezond alternatief voor bij de koffie. Mijn man verslind hele rollen koekjes en kaakjes en is ongezien 15 kg zwaarder geworden. Ben me rotgeschrokken. Hij heeft ook een zittend beroep. Ikzelf volg de zandloper en ben inmiddels 6 kg kwijtgeraakt. Ben van nature ook geen zoetekouw. Ze staan nu in de oven. Ik ben reuze benieuwd…


    3 februari 2014 om 09:28 | Beantwoorden
  • Xandra

    Ziet er goed uit! Dit ga ik vanavond eens proberen..


    27 februari 2014 om 15:15 | Beantwoorden
  • Charlotte

    Ze staan in de oven, maar 🙂 ik ben de havermout vergeten. Gelukkig weet ik dat ei + banaan-pannenkoekjes ook lekker worden, dus ik hoop dat dit ook eetbaar wordt.
    Morgen 2e ronde. En dan dus mét havermout.


    4 maart 2014 om 16:59 | Beantwoorden
  • mandy

    Hoi,

    Lijkt me lekker.
    Zou je ook de helft havermout en de helft volkorenmeel kunnen gebruiken?(Ik volg geen speciaal dieet)
    En amandelen of pistachenootjes ipv walnoten?
    Alvast bedankt voor je reactie.

    Groeten Mandy


    2 mei 2014 om 20:39 | Beantwoorden
  • m

    kan je dit ook als platte koekjes maken?
    dank


    18 juni 2014 om 08:55 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Ik denk het wel, maar misschien dat je dan meer ontbijtkoekstructuur hebt dan een knapperig koekje


      19 juni 2014 om 11:09 | Beantwoorden
  • linda

    hallo,

    ik ben ze nu aan het maken, maar wat voor keuken machine gebruiken jullie?
    gewoon met van die garde haken?
    hij krijgt mijn appel niet echt fijn namelijk 🙁

    gr linda


    6 september 2014 om 19:24 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Ik gebruik een keukenmachine van Philips, welke precies kun je hier vinden: http://www.kiwienzo.nl/mijn-keuken/ Gardehaken, bedoel je een mixer? Dat krijgt inderdaad een appel niet fijn denk ik. Is het uiteindelijk nog gelukt? Ik hoop het wel!


      8 september 2014 om 10:33 | Beantwoorden
      • linda

        bedankt voor je reactie, het is wel gelukt, maar heb gauw een keukenmachine aangeschaft.. en gaat nu stukken beter 🙂

        groetjes


        14 september 2014 om 14:29 | Beantwoorden
  • Kelly

    Hoi,

    Ik vraag mij af of het beslag ook is in te vriezen? Dus voor dat de muffins gebakken worden.
    Het lijkt mee heerlijk om s’ochtends de muffins vers te kunnen af bakken namelijk.
    Ik vraag me af of dit kan i.v.m. het rauwe ei wat in het beslag zit.

    Groetjes!!!


    23 september 2014 om 20:29 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      inderdaad, door het rauwe ei zou ik dat niet door. Je zou ze wel ’s ochtends nog even in de oven kunnen doen zodat we lekker warm zijn 🙂


      24 september 2014 om 10:00 | Beantwoorden
  • m

    ook leuk om in een cakeblik te doen, kan je plakken maken.
    Banaan kan je mogelijk vervangen door dadelpuree voor de niet banaan liefhebbers


    11 oktober 2014 om 13:58 | Beantwoorden
  • m

    Na mijn reactie gisteren vanmorgen de keuken in gedoken en eerst wat minder ingrediënten omdat het de eerste keer was 1/2 havermout, 1/2 appel, 20 gram banaan (om niet te overheersen) en als toevoeging buiten je recept:
    – tl honing
    – tl koekkruiden
    – citroenrasp.

    heb kleintjes gemaakt, ca 1,5 cm a 2 cm hoog, nou heerlijk!! Ga ze nog een keer maken met dadel denk ik!


    12 oktober 2014 om 09:57 | Beantwoorden
  • Jessica

    Hartelijk dank voor dit recept! Zojuist zelf een probeersel gemaakt, naast de bananen ook verse dadels toegevoegd in de mixer, en wat rozijntjes erdoor geroerd voor de extra zoetigheid, ik ben benieuwd!


    19 oktober 2014 om 19:45 | Beantwoorden
  • Marieke

    Dank voor dit recept! Ik ga het gebruiken als gezonde traktatie voor mijn dochter. Nog een tip; glazuur erover. (Voor ruim 10 stuks) 4 el kokosolie in een pannetje verwarmen en mengen met 25ml (kokos) melk, 2 el honing (of agave siroop, stevia oid), 1 el vers citroensap en een paar druppels vanille-extract. Op het laatst er 1,5 el (spelt)meel doorheen kloppen. Over de muffins verdelen en op laten stijven in de koelkast. Lekker en ziet er super uit!


    22 januari 2015 om 12:55 | Beantwoorden
  • grieje

    Ik heb ze gemaakt ze smaken goed beetje droog en niet goed gerijzen.


    24 januari 2015 om 22:28 | Beantwoorden
  • Manwai

    Leuk recept! Ik heb ze net gemaakt en idd bij mij ook niet goed gerijzen en blijft op muffinpapier plakken. Wanneer ik het papier verwijder, hou er geen muffin meer over…


    5 februari 2015 om 17:18 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      ik gebruik zelf inmiddels alleen nog maar siliconen muffinvormpjes. Die zijn tegenwoordig overal voor een paar euro te koop: Xenos, Action, Hema… Dan heb je nooit meer dat het papier er aan blijft plakken 🙂


      6 februari 2015 om 11:02 | Beantwoorden
  • Lois

    Helemaal geen melk (soja/amandel/geit)?
    Schilt dat het droog wordt


    16 februari 2015 om 14:55 | Beantwoorden
  • Marian

    Dag Lisette,
    fijne site met lekkere gezonde makkelijke recepten, dankjewel!
    Ik heb zojuist de havermoutmuffins gemaakt. De smaak is goed, ze zijn alleen ook na het afkoelen nog behoorlijk vochtig aan de binnenkant.
    Hoe weet ik nu of ze gaar zijn?


    2 maart 2015 om 19:04 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Tandenstoker er in prikken en als die er schoon uit komt is het gaar (tenzij je in een bosbes of stukje chocolade oid prikt 😉 )


      3 maart 2015 om 11:19 | Beantwoorden
  • Pingback: leut in de leudle | lees me

  • Mia

    Hallo Lisette,
    Ik wil de muffins zo gaan maken, ze lijken me erg lekker en passen in mijn ‘hormoon’dieet.
    Nog een tip wat betreft het fijn maken van de havermout, dit kan ook met een staafmixer (bakje met mesje erin) en blender.

    Groetjes,
    Mia


    9 maart 2015 om 11:57 | Beantwoorden
  • Lisa

    Ik heb ze gisteravond gebakken, helaas vindt niemand ze lekker. Ze vinden ze smakeloos en redelijk droog terwijl er wel lekkere dingen in zitten, jammer!


    15 maart 2015 om 18:07 | Beantwoorden
  • yvonne

    Hallo,
    ik eet ze nu al maanden achter mijn ontbijtsinasappel, kan er al bijna niet meer zonder,
    ik heb de banaan vervangen door suikervrije appelmoes. En ja lekker afwisselen met vulling, notwn, kokos en nu met een eetlepel 100% pure cacao, doe er trouwens ook een beetje goede stevia in.
    fijne recpten heb je, veel succes ermee
    groet
    yvonne


    21 maart 2015 om 15:48 | Beantwoorden
  • Romy

    Hallo Lisette,
    Dit recept lijkt me heerlijk en ik kan niet wachten on het te proberen!
    Ik heb wel een vraag want ik heb geen havermout thuis maar wel muesli,
    Zou ik de havermout en noten kunnen vervangen door muesli? Of wordt het dan te ‘brokkerig’? Alvast heel erg bedankt!☺️


    11 augustus 2015 om 02:37 | Beantwoorden
  • Romy

    Ohh en weet je ongeveer hoeveel calorieën er in een muffin zitten?
    Alvast bedankt!


    11 augustus 2015 om 02:40 | Beantwoorden
  • Patricia

    Echt super bedankt voor dit recept.
    Ik word hier zo blij van 😉

    Trouwens, trek je niks aan van negatieve reacties.
    Ik snap niet wat deze mensen op jouw site te zoeken hebben.


    21 september 2015 om 11:24 | Beantwoorden
  • Patricia

    Ik heb even de calorieen uitgerekend.
    Als je er tien maakt, zijn het 90 calorieen per muffin.
    Weinig toch als je het vergelijkt met klassieke muffins.


    22 september 2015 om 22:37 | Beantwoorden
  • Jeannine

    De muffins zijn goed gelukt en erg lekker.
    Mijn huisgenoten zijn er dol op.
    Ik maak van daag mijn tweede baksel.


    8 januari 2016 om 16:36 | Beantwoorden
  • Roos

    Muffins gebakken, bleven alleen alleen vrij plat. wat doe ik fout?
    Smaak was heerlijk!


    12 januari 2016 om 16:41 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      ze zijn niet zo luchtig als muffins van bloem. Je kunt proberen om meer bakpoeder toe te voegen?


      13 januari 2016 om 17:41 | Beantwoorden
  • Shirley

    Dit is perfect voor sporters! Ik heb alweer een nieuwe lading in de oven zitten. Iets aangepast: appel vervangen door blauwe bessen, geen chocolade maar scheutje honing… Heerlijk en gezond!


    25 april 2016 om 13:45 | Beantwoorden
  • Ronald

    Hallo Lisette,

    Nu lees ik op diverse sites over het neutraliseren van de fytine door de havermout te weken. Mijn ontbijthavervlokken week ik ca.12 uur van te voren met wat roggemeel. Is dit niet ook noodzakelijk als je havermout(meel) gebruikt bij het bakken?

    Alvast bedankt voor je antwoord,
    Ronald


    15 juli 2016 om 16:46 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Wat ik heb kunnen vinden over fytinezuur en havermout is niet echt positief. Om fytinezuur af te kunnen breken door middel van weken, zijn er levende enzymen nodig. Havermout is echter al gestoomd, waardoor die enzymen dood zijn. Je kunt dus weken wat je wilt, maar het fytinezuur wordt niet afgebroken. Dus ik week het zelf niet. Ik zit nog te overdenken of dit misschien opgelost kan worden door iets toe te voegen waar die enzymen nog wel in werken, zoals zuurdesem


      18 juli 2016 om 10:14 | Beantwoorden
  • Lucie van Dijk

    Wat kun je gebruiken i.p.v. appel. Heb nl. een appelallergie ?


    14 augustus 2016 om 11:11 | Beantwoorden
  • Sien

    Zou je dit recept ook kunnen maken met restjes Sinterklaas-chocolade (melkchocolade )?


    10 januari 2017 om 10:01 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring te bieden. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van jouw cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen. Het is zo ingesteld dat je deze melding slechts 1x per maand te zien krijgt nadat je op accepteren geklikt hebt, omdat ik weet hoe irritant deze cookie-meldingen zijn. Helaas is het wettelijk verplicht om je hier mee lastig te vallen.

Groetjes, Lisette

Sluiten