Gebakken eieren uit de oven
4

Gebakken eieren uit de oven

  • Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 100 gr cherrytomaatjes
  • 1 kleine sjalot
  • Paar takjes verse peterselie
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • Snufje zout
  • Scheutje olijfolie

Superfoods, detoxen, diëten die zichzelf geen dieet willen noemen maar een levensstijl… Ik merk dat ik steeds meer me aangetrokken voel naar weer “gewoon gezond eten”. Niet te moeilijk doen en me focussen op veel groente, fruit en in mindere mate noten, zaden, volkoren granen, peulvruchten, vlees, vis, eieren en dergelijke. Met normale ingrediënten die hier in Europa groeien.

Dit recept voor gebakken eieren uit de oven past daar perfect bij! Lekker met tomaatjes, sjalot en verse kruiden. Voor een romantisch ontbijt, gezellige lunch of om jezelf gewoon eens lekker te verwennen. Ik at het op een zelf gebakken boterham, erg lekker!

Recept voor gebakken eieren uit de oven

  • Ontbijt of lunch
  • Voor 2 tot 4 personen.
  • 25 minuten bereidingstijd
  • Geschikt voor: Lactosevrij, tarwevrij, geraffineerde suikervrij, veganistisch, vegetarisch, glutenvrij

Olie de ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de sjalot, snijd de tomaatjes in kwarten en hak de kruiden fijn. Verdeel dit in het ovenschaaltje. Breek de eieren en leg ze voorzichtig in het ovenschaaltje, zodat de dooier heel blijft. Sprenkel er een snufje zout over. Zet 10 tot 20 minuten in de oven, afhankelijk van hoe zacht of hard de dooier moet zijn. Even goed in de gaten houden dus!


Tip: ook lekker met wat gerookte zalm


Eetmoment: Lunch, Ontbijt
Ingrediënten: Glutenvrij, Lactose-vrij, Suikervrij, Vegetarisch
Dieet typen: Clean Eating, Paleo, SCD, Van Gifbelt naar Tempel

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

4 reacties op “Gebakken eieren uit de oven

Plaats een reactie
  • Joke K.

    Hallo Lisette!
    Bedankt voor dit fijne recept!
    Ook ik merk al een tijdje dat ik me steeds meer aangetrokken voel naar weer “gewoon gezond eten”. Fijn te lezen dat ik dus niet de enige ben met deze gedachten!


    17 februari 2017 om 13:03 | Beantwoorden
  • Sytske

    >> Ik merk dat ik steeds meer me aangetrokken voel naar weer “gewoon gezond eten”. <<
    Fijn om te horen en je recept ziet er lekker + simpel uit.


    17 februari 2017 om 13:18 | Beantwoorden
  • Sanne

    Ook hier zijn we meer van het ‘doe maar normaal’. Ik een het liefst lekker en gezond en ook niet duurder dan noodzakelijk. En als ik dan toch een keer snoep, dan ga ik niet dien alsof een halve kilo dadels gezonder is dan een koekje.
    Dit klinkt als een lekker recept, ga het vast een keer proberen.


    19 februari 2017 om 18:54 | Beantwoorden
  • Richelle

    Dat is nu eens een vullend eitje. Het ziet er goed uit en ik zou er ook nog wat spekjes in doen. Ik ga dit van het weekend is maken, want ben steeds meer bezig met gezonder te leven. Lekker veel verse groenten en fruit van de groente man.


    3 mei 2017 om 16:30 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring te bieden. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van jouw cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen. Het is zo ingesteld dat je deze melding slechts 1x per maand te zien krijgt nadat je op accepteren geklikt hebt, omdat ik weet hoe irritant deze cookie-meldingen zijn. Helaas is het wettelijk verplicht om je hier mee lastig te vallen.

Groetjes, Lisette

Sluiten