Dadelcake – lekkere suikervrije, lactosevrije, glutenvrije cake
117

Dadelcake – lekkere suikervrije, lactosevrije, glutenvrije cake

  • Ingrediënten
  • 250 gr ontpitte dadels (ik haal ze bij de Jumbo voor 69 cent per 200 gr)
  • 120 gr amandelen (walnoten kan ook)
  • 2 el cacaopoeder
  • Snufje kaneel
  • 1 el honing
  • 4 eieren (liefst biologisch)
  • Extra: keukenmachine

O ja, daar was ik wat minder goed in, bakken! Nu weet ik het weer 😉 Of in ieder geval, ik doe het weinig, en dat is te merken. Eieren splitsen, dat ziet er op tv altijd gemakkelijker uit!

Laatst met mijn verjaardag reageerde lezeres Suzanne dat zij nog een lekker recept voor een dadelcake heeft. De dadelcake vind je op haar blog Puur Suzanne. Dus ik was benieuwd!

banner broodloze lunches


Recept

  • Tussendoortje
  • 30 minuten bereidingstijd en 35 minuten oventijd
  • Kan prima ingevroren worden, perfect om achter de hand te hebben voor onverwachte omstandigheden!
  • Ingrediënten voor 1 cake

Verwarm de oven voor op 160ºC. Ontpit de dadels. Doe de dadels, cacao, kaneel en de amandelen in de keukenmachine en maal dit fijn tot de grootte van broodkruimels. Doe de honing erbij en pureer nog even. Splits de eieren en doe de dooiers in de keukenmachine erbij. Pureer tot een beslag. Klop de eiwitten in een schone mengkom helemaal stijf. Of je lang genoeg hebt geklopt kun je controleren door de kom (voorzichtig) om te keren. Het hoort te blijven hangen. Doe de eiwitten erbij in de keukenmachine en draai nog even kort totdat je geen eiwit meer ziet.

Vet een cakeblik in. Leg een strook bakpapier over de lengte van het cakeblik, zodat het er straks makkelijk uit te tillen is. Schep het beslag in het cakeblik en verdeel dit goed. Bak dit 35 minuten in de oven.

Tip: Het originele recept zei 35 minuten in een oven van 160ºC. Bij mij was hij toen nog niet gaar. De volgende keer doe ik 35 minuten op 180ºC of 45 minuten op 160ºC


Eetmoment: Tussendoortje
Tijdsduur: Tot 30 min
Dieet typen: Clean Eating, Paleo

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

117 reacties op “Dadelcake – lekkere suikervrije, lactosevrije, glutenvrije cake

Plaats een reactie
  • Suzanne

    Super leuk! Bedankt hiervoor. En hij is lekker hé 🙂


    21 augustus 2013 om 11:16 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Graag gedaan 🙂 nog wat verkeer uit gekregen? Hij is inderdaad lekker!


      28 augustus 2013 om 10:37 | Beantwoorden
      • Suzanne

        Ja ik heb een aantal leuke reacties gekregen 🙂 Fijn dat hij lekker was, ik moet zeggen dat ik hem zelf ook regelmatig maak.


        29 augustus 2013 om 13:51 | Beantwoorden
      • Sammy

        Ik heb geen keukenmachine. kan ik dit ook met mijn mixer doen?


        14 januari 2015 om 17:44 | Beantwoorden
        • Lisette Zwiggelaar

          bedoel je een handmixer? Dan nee, tenzij je het allemaal heel fijn hakt met een mes en dat dan door elkaar mengt. Misschien dat een staafmixer wel lukt?


          15 januari 2015 om 08:59 | Beantwoorden
  • Suzanne

    Wat een bekend recept! hihi Het is een super lekker recept hij staat hier bijna wekelijks in de oven.


    21 augustus 2013 om 21:58 | Beantwoorden
  • Liesl

    Als je de stijfgeklopte eiwitten in de keukenmachine meedraait dan heeft het vrijwel geen nut om ze eerst stijf te kloppen want de keukenmachine maakt de structuur (luchtbellen) in het eiwit weer stuk.
    Stijfgeklopt eiwit kan je best onder je deeg spatelen met een houten lepel en dan best eentje met een gat er in. Ik ben een beetje bakgek dus vandaar de feedback 😉


    22 augustus 2013 om 19:03 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Daar twijfelde ik nog over, maar het recept zei dit 😉 zal het de volgende keer op jouw manier proberen, kijken of het werkt 🙂


      28 augustus 2013 om 10:39 | Beantwoorden
  • Ryanne

    Het probleem met eieren splitsen kende ik ook; dat geklooi met het heen-en-weer gooien van de dooier in de eierschalen, die je dan eerst wel redelijk door de helft moest krijgen.
    Oplossing: een keukenhulpje van kunststof, volgens mij gewoon voor een paar euro bij Blokker enz. te krijgen, maar ook als weggevertje te krijgen bij Tupperware. Het lijkt op een soort lepeltje, met gleufjes aan de zijkant, zodat de dooier blijft liggen, maar het eiwit wegloopt door de gleufjes. Op deze site heb ik een afbeelding gevonden: http://genietenvaneten.blogspot.nl/2011/03/basistechnieken-eiwit-stijfkloppen.html
    Makkelijker kan bijna niet.
    Succes met bakken.


    26 augustus 2013 om 08:27 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Hahaha dank je wel!


      28 augustus 2013 om 11:18 | Beantwoorden
      • Rick

        Wanneer ik veel eieren moet splitsen breek ik ze allemaal in een kom.
        De dooiers kun je met een plastic fles scheiden van het eiwit:

        – Knijp licht in het flesje en houd de druk vast
        – Zet de opening op een eierdooier
        – Laat voorzichtig het flesje los

        Door het drukverschil zal de eierdooier nu in de flessenhals worden gezogen.
        Zo kun je wel vier tot vijf eierdooiers tegelijk uit een bord halen voordat je het flesje even ergens anders moet legen.


        29 augustus 2013 om 15:52 | Beantwoorden
        • Lisette Zwiggelaar

          Ja, die truc heb ik eerder gezien maar nog nooit geprobeerd. Ik vrees dat mijn trots in de weg staat, ik hoor dat gewoon te kunnen, hahaha 😉


          29 augustus 2013 om 16:26 | Beantwoorden
          • Rick

            Ik kan het zonder flesje, zonder Tupperware-lepel.
            Voordat ik de korte weg ‘mag’ gebruiken van mezelf moet ik eerst de basistechnieken onder de knie hebben.
            Oefen een weekendje op het splitsen met je blote handen, wanneer je dat lukt kun je de volgende grote lading gesplitste eieren met een flesje doen.
            Loop trouwens nu naar de centrale markt van Riga om de ingrediënten te halen voor de cake. 😉


            29 augustus 2013 om 16:47 |
          • Lisette Zwiggelaar

            Heel herkenbaar, hahaha en alvast eet smakelijk 😉


            30 augustus 2013 om 10:53 |
        • Hanneke

          Alle eieren eerst in de kom en dan de eidooiers eruit halen? Dat vind ik sowieso knap bedacht 🙂 Maar als je goed, stevig eiwit wilt hebben mag er absoluut géén eigeel bij in zitten en de kans is groot dat als je de eieren in de kom doet, er eentje al kapot gaat.


          10 maart 2014 om 09:18 | Beantwoorden
  • Anne

    Verrukkelijk!!


    26 augustus 2013 om 12:07 | Beantwoorden
  • Claudia

    Dit weekend dit recept eens geprobeerd: heerlijk zeg!
    Had wel een heel dik beslag, was bijna niet te mixen meer. Toch gewoon het recept gevolgd. Iemand een idee wat ik anders kan doen of hebben jullie ook heel dik beslag?
    Vanavond trouwens een plakje op met wat vanille-saus, ook erg lekker!


    26 augustus 2013 om 18:56 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Misschien waren mijn eieren groter? Zou het anders niet weten… Fijn dat ie beviel!


      28 augustus 2013 om 11:22 | Beantwoorden
    • Suzanne

      Bij mij is het beslag ook altijd heel dik, maar niet minder lekker


      28 augustus 2013 om 11:47 | Beantwoorden
  • Britt

    Ik heb hem net gemaakt en hij is heeeeerlijk! Ik had niet genoeg walnoten dus die heb ik ze gecombineerd met amandelen en dat ging ook goed. Erg leuke site, ik haal er veel inspiratie vandaan!


    7 september 2013 om 20:57 | Beantwoorden
  • witte wolf

    Dat lijkt me een lekkere cake. Ik zou alleen geen honing gebruiken omdat deze dan verhit wordt. (na verhitting kan de honing schadelijke stoffen bevatten en zijn de goede bestanddelen sowieso er uit) In dergelijke recepten gebruik ik daarom liever oersuiker, eventueel gemengd met stevia. Ook is het een optie om een deel van de eieren te vervangen door lijnzaad met warm water (een bindmiddel). Voor wie liever minder eieren gebruikt. De cake zal dan wel een andere smaak krijgen misschien. Ben hoe dan ook benieuwd en ga hem proberen te maken zonder keukenmachine, want die heb ik niet.


    10 september 2013 om 11:18 | Beantwoorden
  • Lydia

    Deze cake was echt heeerlijk! De keukenmachine heeft in tijden niet meer zo’n herrie gemaakt door die amandelen. Ik heb het niet helemaal klein gemalen, waardoor er nog wat stukjes zaten in de cake. Nadeel van de cake is wel dat ik er niet van af kan blijven en de cake eigenlijk TE snel op is haha!


    11 september 2013 om 20:24 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Ik heb hem meteen in plakjes ingevroren (op een paar plakjes na) precies om dat te voorkomen, wij vonden hem ook erg lekker!


      12 september 2013 om 11:25 | Beantwoorden
  • Petra

    Stijfgeklopt eiwit kan je best onder je deeg spatelen met een houten lepel en dan best eentje met een gat er in…..zegt iemand hier maar ik ben geen bakkunstenares 😉 dus wat wordt daarmee bedoeld?
    Het deeg in de kom bij het stijfgeklopte eiwit en dan mengen met een spatel met gat?


    14 september 2013 om 14:29 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Volgens mij wordt daar mee bedoeld dat je de eiwitten bij het deeg in de kom doet, en dan de eiwitten er voorzichtig onder ‘vouwt’ met die spatel met gat. Zo blijft er het meeste lucht in. Tenminste, zo doen de chefs op tv het ook altijd, hahaha 😀


      16 september 2013 om 14:57 | Beantwoorden
  • Claudia van Gelder

    Heb hem gisteren nog eens gemaakt, hij was erg goed bevallen.
    Nu wat simpeler: de eieren er “gewoon” in zijn geheel doorheen. Geen gesplits, gevouw of onder door spatelen maar gewoon met een mixer alles door elkaar. Had er nog een theelepel wijnsteenzuuur bakpoeder door gedaan.
    Resultaat: makkelijker en luchtiger! (Vond ik…)
    Ook had ik niet genoeg walnoten dus heb een notenmix gebruikt van walnoten, hazelnoten en amandelen. Ook erg lekker!


    16 september 2013 om 19:22 | Beantwoorden
  • Monique

    de dadelcake ziet er lekker uit!
    Ik wil hem graag uitproberen.
    De ingrediënten liggen al klaar.

    Wat ik jammer vind: er staat niet bij hoe groot het cake-bakblik is.
    en welke maat eieren er gebruikt wordt.


    17 september 2013 om 10:58 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Hoi Monique,

      Ik heb het even voor je nagemeten, mijn cake-bakblik is 9 bij 24 cm onderaan. De eieren, geen idee. Ik gebruik biologische eieren, dus dat verschilt soms wat, maar denk gewoon medium ofzo? Hopelijk heb je er wat aan!

      Groetjes, Lisette


      17 september 2013 om 12:36 | Beantwoorden
  • Monique

    ik heb de cake gemaakt!
    en….. heerlijk!
    Zo lekker dat de plakjes die in diepvries wou doen,
    door mijn man en kinderen al opgegeten zijn.
    Dus… maar gauw weer een nieuwe bakken.

    Bedankt voor het recept!


    20 september 2013 om 15:09 | Beantwoorden
  • Maxime

    Heerlijk recept!

    Als ik iemand een stukje geef, vertel ik er niet bij dat het een ‘gezonde’ cake is. Vervolgens vind iedereen het erg lekker en zijn ze erg verbaasd als ze te horen krijgen dat het een dadelcake is.


    22 september 2013 om 17:29 | Beantwoorden
  • Petra

    Hoi Lisette,

    Nou vanavond heb ik hem weer gemaakt en de reactie van Claudia las ik nog net op tijd. Ik heb de eieren er nu ook gewoon in zijn geheel door gedaan. Gaat inderdaad prima!

    Ik gebruik je site heel vaak. Ik heb er al veel van gemaakt en ben erg blij dat je dit doet! Zeker voor de gezonde tussendoortjes vind ik het erg fijn!
    Ik heb inmiddels al veel geleerd dus ben erg enthousiast over al die gezonde hapjes/koekjes etc 🙂 🙂


    23 september 2013 om 21:02 | Beantwoorden
  • Meinou

    Oh, deze lijkt me echt heel erg lekker! Deze week maar snel een cakeblik kopen (die heb ik dus niet, shame on me) zodat ik hem voor onze trouwdag komend weekend kan bakken 🙂


    25 september 2013 om 13:04 | Beantwoorden
  • Sam

    Oooh ziet er lekker uit! Helaas mag ik geen dadels en geen honing ivm candida,wat balen zegggg boehoeee


    26 september 2013 om 20:31 | Beantwoorden
  • Meinou

    Gisteravond deze cake gebakken, hij is verrukkelijk!
    Mijn cakeblik is stukken groter dan het jouwe, hij is 30cm lang. Ik kreeg dus een lang en laag iets. Ik was eigenwijs en gebruikte geen bakpapier, kreeg het dus niet uit het blik (Hoe deden ze dat vroeger, toen er nog geen bakpapier was?). Heb het er in stukjes uitgekregen, was ook niet helemaal gaar. Maar wel erg lekker! 🙂


    2 oktober 2013 om 09:44 | Beantwoorden
  • Meinou

    Gister weer eentje gebakken, hij was alweer op 😉
    Heb de hoeveelheid verdubbeld, heb toch een groot cakeblik. Was wel een flinke klus, 240 gram walnoten kraken, poeh!
    Tegen de kinderen zei ik dat het een chocolade-notencake was, ze vonden het heerlijk 😀


    7 oktober 2013 om 11:35 | Beantwoorden
  • Carole

    De cake is heerlijk, bedankt voor het recept. En nog een voordeel; hij kruimelt niet..


    8 oktober 2013 om 15:05 | Beantwoorden
  • Kim

    Oh mijn god wat is deze cake toch lekker. Met amandelen gemaakt, met walnoten gemaakt, altijd heerlijk!

    Als kleine cakejes vind ik ze nog het lekkerst, gewoon in de muffinvorm in plaats van cakevorm zeg maar. Dan heb je wat meer van dat krokante laagje.

    En dan dezelfde dag nog opeten, want daarna wordt de bovenkant plakkerig. Dus nu bewaar ik het beslag in de koelkast en maak ze dan de volgende dag ‘vers’!


    8 oktober 2013 om 20:12 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Dan zijn ook leuke ideeën! Als je ze in muffinvorm bakt, en dan de volgende dag nog weer even in de oven, zou het plakkerige laagje dan niet verdwijnen?


      9 oktober 2013 om 10:55 | Beantwoorden
  • monique

    Hoi hoi, ik wil de cake graag naken maarverbaas me eerover dat ik geen bakpoeder of meel in het recept zie. Is het ei dan het enige bindmiddel? Ik wileigenlijk Nu gaan beginnen… :-$ bang dat ik iets over het hoofd zie!


    11 oktober 2013 om 12:48 | Beantwoorden
  • mo

    Hoi hoi, ik wil de cake graag naken maarverbaas me eerover dat ik geen bakpoeder of meel in het recept zie. Is het ei dan het enige bindmiddel? Ik wileigenlijk Nu gaan beginnen… :-$ bang dat ik iets over het hoofd zie!


    11 oktober 2013 om 12:50 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Je ziet niets over het hoofd 🙂 De eiwitten maken het luchtig en de plakkerigheid van de dadels en de eieren binden het geheel


      11 oktober 2013 om 14:39 | Beantwoorden
      • mo

        De cake bleef even dik als het beslag. Dus geen luchtigheid. maar hij was lekker, want de kleine stukjes waren net zo machtig als een hele plak cake!


        12 oktober 2013 om 11:59 | Beantwoorden
        • Lisette Zwiggelaar

          De luchtigheid zou ook in het beslag moeten zitten door het opkloppen van de eiwitten. Het rijst inderdaad niet. Fijn dat je hem lekker vond!


          12 oktober 2013 om 15:09 | Beantwoorden
  • Lois

    Na al deze heerlijk reacties wilde ik de dadelcake toch ook echt proeven;)
    Ik heb voor de gemakkelijke versie gekozen…
    Gewoon alles door elkaar incl eieren, met wat bakpoeder ( cacaobonen, agave en gemengde noten) resultaat HEERLIJK !!
    En zag ander tip dus ook uitgeprobeerd ( misschien Lisette voor jou handig ipv de pindarotsjes voor je visite;)
    Pure chocolade 70% gesmolten en daardoorheen ….lijnzaad, pompoen- zonnebloempitten, goij, cranberry, incabessen en amandelen en ook erg lekker en voelt gezond 😉 ik heb nu 80% gekocht omdacht het door de gedroogde vruchten al erg zoet is, ben benieuwd hoe dat smaakt.

    Nu heb ik voor bezoek ( en voor onszelf natuurlijk) toch lekkere en heel snelle ” iets lekkers” voor bij de koffie!

    Iemand nog meer ideeeen ? Graag!
    Ps weet iemand hoe je cacaobonen smakelijk kan eten?? Ik vind ze vies…;(


    15 oktober 2013 om 13:39 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Oe, dat klinkt erg lekker! Helaas mag ik momenteel alleen rauwe cacao en geen suiker van de detox. Dus geen chocolade voor mij voorlopig…


      15 oktober 2013 om 14:10 | Beantwoorden
  • Harma

    Heb zojuist het beslag in de oven geschoven. Was nog even een gedoe om het voor elkaar te krijgen, want ik heb geen keukenmachine.
    Dus: de noten in de vijzel gestampt en de dadels eerst in de blender geprobeerd maar dat bleef plakken. Dus de mixer maar gepakt en de dadels met eierdooiers gemixt. Dat ging aardig goed. Vervolgens de rest er doorheen met het opgeklopte eiwit. Ben zeer benieuwd ….


    14 november 2013 om 16:33 | Beantwoorden
  • jeanette

    kan je ipv van dadels ook iets anders pakken
    de rest lijkt me wel lekker


    18 november 2013 om 13:31 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      misschien gedroogde vijgen? Maar zo duidelijk proef je de dadels niet, zeker als je er bijvoorbeeld stukjes chocolade of cacaopoeder door doet


      19 november 2013 om 16:07 | Beantwoorden
  • Astrid

    Ik ben zo benieuwd: hij staat in de oven! Ik heb het recept gedaan met de eieren in zijn geheel erbij en een theelepel wijnsteenbakpoeder….de honing vervangen door een eetlepen diksap…..kan bijna niet wachten met proeven……
    Ik ben zo blij met alle recepten hier! Toen ik vele jaren geleden een periode suikervrij heb gegeten, had je al deze blogs nog niet. Het is nu veel makkelijker vol te houden, het is voor mij het “nieuwe eten” zeg maar!


    29 december 2013 om 19:22 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      en, en, en? 😀 En inderdaad, tegenwoordig kan je eigenlijk alles nog maken suikervrij, erg fijn!


      30 december 2013 om 11:37 | Beantwoorden
      • Astrid

        Hij smaakt superlekker! Zelfs mijn man vond hem lekker, en dat wil wat zeggen…..


        30 december 2013 om 14:56 | Beantwoorden
  • Vanessa

    heb het beslag net in muffinvormpjes gedaan. ik zou eigenlijk een soort rijstepap maken maar had zin om iets nieuws uit te proberen voor mn 7 gasten die ik heb in de b&b. Ben erg benieuwd wat ze er van vinden! Ik neem aan dat ze warm het lekkers zijn of moet ik ze nog een tijdje af laten koelen voor serveren?


    26 januari 2014 om 17:33 | Beantwoorden
    • Astrid

      ik vind ze zelf warm superlekker maar ook koud zijn ze heerlijk.
      en, hoe is het bij jou uitgepakt???


      26 januari 2014 om 19:49 | Beantwoorden
  • Vanessa

    Ze waren echt super lekker zeiden ze. Ik had precies genoeg voor 7 man dus kon ze jammer genoeg niet zelf proeven maar ze mochten vaker als dessertje/tussendoortje komen! Dus helemaal blij. Een gezond en makkelijk recept 🙂


    27 januari 2014 om 08:32 | Beantwoorden
  • Barbara

    Ik hou zelf helemaal niet van dadels, maar mijn vriend vind ze heerlijk dus heb voor hem deze cake gemaakt. We vonden hem beide heerlijk! Verassend genoeg heb ik er van genoten, hij is zeker voor herhaling vatbaar!


    31 januari 2014 om 23:32 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Hahaha ja, hij proeft niet echt naar dadel, dat is meer voor de zoetigheid. Leuk om te horen dat ie beviel! 😀


      3 februari 2014 om 09:21 | Beantwoorden
  • Gemma

    Hoi Lisette,
    Ik probeer de laatste tijd heel erg op suiker te letten en pffff wat moet je creatief zijn dan zeg! De kinderen zijn al verwend en moeten er erg aan wennen dat ze geen snoepjes meer mogen.
    Ik gebruik veel van jouw recepten. Het leuke is dat ze vrij simpel zijn en de kinderen heel veel helpen in de keuken. Bij de jongste twee (4jr) zijn de havermoutpannenkoeken favoriet en bij onze oudste (7jr) de chocolate chip cookies!
    Net heb ik de dadelcake gemaakt, had niet genoeg dadels dus heb een halve gemaakt. Zelf vind ik hem te zoet, maar de kinderen vinden hem heerlijk!!
    Kun je de honing ook gewoon weglaten?

    Bedankt voor al je leuke en lekkere recepten! Ga zo door zou ik zeggen!


    6 februari 2014 om 19:07 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      hihihi wat leuk om te horen! De honing is inderdaad niet nodig voor de textuur, is puur voor de zoete smaak en kan dus weggelaten worden 🙂


      7 februari 2014 om 13:27 | Beantwoorden
      • Gemma

        Bedankt, ik ga hem nog eens maken zonder honing!
        Een paar dagen later vond ik hem trouwens een stuk lekkerder 😉


        11 februari 2014 om 16:35 | Beantwoorden
        • Linde

          Ja, dat klopt, een dag later was ie lekkerder (langer heeft ie het bij mij niet gered hahaha!)


          5 maart 2014 om 08:17 | Beantwoorden
  • Laura

    Vraagje: kan ik de noten ook vervangen door iets anders? Ik heb namelijk een notenallergie, maar de cake lijkt me heerlijk!! 🙂


    27 maart 2014 om 16:41 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      misschien dat geraspte kokos ook wel werkt? Maar dit heb ik nog nooit geprobeerd, dus ik durf het niet met zekerheid te zeggen 😉


      27 maart 2014 om 16:50 | Beantwoorden
      • Laura

        Bedankt voor je reactie! Ik heb het met zonnebloempitten geprobeerd. Ik laat weten hoe het smaakt!


        27 maart 2014 om 17:34 | Beantwoorden
  • Erica Dijkstra

    Was heerlijk. Inmiddels bijna alle tussendoor recepten geprobeerd. Echt super!


    19 april 2014 om 20:16 | Beantwoorden
  • Marie

    Heerlijk ook al kon de staafmixer het niet aan, dus toch handiger met keukenmachine.


    19 april 2014 om 21:01 | Beantwoorden
  • Corina

    Oh wat erg al die receptjes ik wil Ze allemaal wel proberen maar wil ook afvallen hahaha dus inderdaad dan maar in de vriezer naast de wortelcake en het brood alleen het bakken vind ik al leuk en je huis ruikt zo lekker


    22 mei 2014 om 10:50 | Beantwoorden
  • Lola

    Super lekker!!! Net 12 dagen suikervrij gegeten (ook geen snelle fruitsuikers), nu ben ik aan het kijken welke zoete dingen ik in mate toevoeg (zoals honing en dadels) – dit was dus een perfect recept om mee te beginnen. Ik had niet zoveel dadels meer in huis, dus heb 1/4e van het recept gemaakt, daar kon ik 8 mini muffins mee maken (in een muffinmachine). Simpel en heerlijk recept, hij komt bij mijn favorieten 🙂


    14 juni 2014 om 13:39 | Beantwoorden
  • Marijke Olzheim

    Hij is inderdaad heerlijk! Ik heb walnoten gebruikt omdat we die nog in huis hadden. En ik heb er ook nog wat kokos doorgedaan.
    In een tulbandvorm en wat kokos en rode besjes erop is het precies de houten speeltaart van mijn zoontje geworden, die dit uiteraard fantastisch vond, erg leuk.
    Dus dankjewel!


    8 augustus 2014 om 14:45 | Beantwoorden
  • Saouey

    Wat een lekker recept! Ik heb helaas geen keukenmachine, is er een alternatief?


    11 augustus 2014 om 19:28 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      ik hoorde al iemand over een staafmixer maar heb het zelf niet geprobeerd!


      12 augustus 2014 om 11:40 | Beantwoorden
    • Brigitte

      Zou het een optie zijn om ipv amandelen zelf te malen met de keukenmachine amandelmeel te gebruiken? Ik heb nl ook geen keukenmachine.


      6 oktober 2014 om 19:16 | Beantwoorden

      • 7 oktober 2014 om 10:09 | Beantwoorden
        • Brigitte

          Super! Dan ga ik de cake vrijdag proberen maken voor een vriendin die jarig is en geen gluten of lactose mag. Benieuwd wat ze ervan vindt!


          7 oktober 2014 om 11:17 | Beantwoorden
  • Paulien

    Kun je in plaats van amandelen amandelmeel gebruiken?


    25 februari 2015 om 16:39 | Beantwoorden
  • Paulien

    Gelukt! Hij smaakt echt heerlijk… Eet tarwe vrij en dan zijn dit soort cakes een uitvinding. Bedankt!


    26 februari 2015 om 14:25 | Beantwoorden
  • Marja

    Hallo Lisette.
    Ik geloof dat ik niet de enige ben die geïnspireerd is via je mail geloof ik… 😉 Hij staat nu in de oven en het ruikt heerlijk! Ben benieuwd! Vlgd keer doe ik het wel op de makkelijke manier, dus alles mixen, zoals 1 van je reacties aangeeft hierboven… Ik vond het heel zwaar deeg…


    27 februari 2015 om 20:24 | Beantwoorden
  • Femke

    Oei wat een heerlijk recept. Staat nu in de oven. Heb er ook kokos ingedaan. Nadeel is eigenlijk dat ik heel slecht op ei reageer. Maar ik wilde deze zo graag uittesten.


    10 april 2015 om 07:50 | Beantwoorden
  • Carla Westmaas

    Heerlijk recept, ik maak hem ook regelmatig…en idd eiwitten en voorzichtig door spatelen, anders heeft het stijfkloppen geen zin.
    En..uh geen ( ontpitte ) dadels meer van jumbo, al 2 x beestjes in gehad!
    medjooldadels van Lidle of lulu ( van Amirates ) klein maar heerlijk smeuïg van de Libanese winkel..500 gr 2,19… En bij meerder €1,99.


    18 april 2015 om 12:52 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      ieuw wat vies die beestjes! Bij de plus neem ik nu ook regelmatig van die grotere dadels mee. Staat niet op of het medjool is, maar denk het haast wel. Die zijn echt veel lekkerder ook 😀


      20 april 2015 om 14:12 | Beantwoorden
    • Marja

      Carla, je kunt altijd van die beestjes tegenkomen in dadels… dus ook in de duurdere soorten.
      Het is zoals een wormpje in een appel… ik heb het tot nu toe 1 x gehad. Er zaten eitjes in een dadel, en dat worden dus wormpjes…
      Dus altijd goed nakijken. Ik zal ook nooit zó een dadel opeten, ik maak hem altijd open…
      Verder is het een heerlijke cake!


      20 april 2015 om 21:26 | Beantwoorden
  • Jacqueline

    volgens mij zijn die dadels bij de jumbo niet zonder suiker. Neem liever gedroogde dadels, deze zitten vaak in een doosje en ze glimmen niet. Verkrijgbaar bij toko, groentewinkel en groothandel.


    15 juli 2015 om 16:29 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      dat waren ze wel in ieder geval! De Plus heeft ze ook in een doosje, en die zijn wel echt heel veel lekkerder 🙂


      16 juli 2015 om 15:32 | Beantwoorden
  • Patricia

    Wat ben ik blij met jouw site!
    De cake is overheerlijk.
    Mijn man mocht raden wat de ingrediënten waren, ha, ha.
    Hij bedacht veel, maar echt geen dadels.

    Bedankt voor de recepten!
    Ik blijf proberen.


    25 september 2015 om 14:00 | Beantwoorden
  • Janny lam

    Geen keukenmachine gebruikt voor de dadels maar in stukjes gesneden en amandelmeel ipv amandel gebruikt. . En wat is de cake verrukkelijk. Bedankt voor het recept


    1 november 2015 om 23:34 | Beantwoorden
  • Carolijn en merel

    Vandaag de cake gemaakt!
    Hebben de dadel, walnoten,pruimen combinatie gemaakt!
    Heerlijk


    8 november 2015 om 22:14 | Beantwoorden
  • nadia

    Dit is de eerste gezonde cake die me bevalt! Smaakt lekker zoet (zelfs een beetje té) terwijl er geen gram suiker in zit. Ik heb ook de eieren er gewoon bij gemixt en heb baksoda toegevoegd. Lekker resultaat, bedankt!


    19 juni 2016 om 23:19 | Beantwoorden
  • Vera

    Welke keukenmachine gebruik je?


    8 september 2016 om 21:30 | Beantwoorden
  • ria

    Ik wil morgen deze dadelcake bakken, maar kan ik ook i.p.v. amandelen amandelmeel gebruiken?


    15 oktober 2016 om 22:37 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      dat lijkt me wel ja. Maar ik vermoed dat dit mosterd na de maaltijd is, want je hebt hem dus gisteren gemaakt haha. Hoe is het gelukt?


      17 oktober 2016 om 12:25 | Beantwoorden
  • Joran

    Lekker! Alleen, suikervrij? Dat zit toch ook in de dadels en honing?


    5 februari 2017 om 20:29 | Beantwoorden
  • Kathleen

    Wouw, zojuist gemaakt en ontzettend lekker! Geweldig recept 🙂 bedankt.
    Ik las al wat dingen over invriezen, maar hoe lang en op welke manier kan je ze het beste bewaren buiten de vriezer? In de koelkast of gewoon in een dichte doos?


    25 februari 2017 om 16:15 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      ik bewaar het in de koelkast maar misschien kan het ook wel erbuiten, dat weet ik niet zeker 🙂


      3 maart 2017 om 10:39 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring te bieden. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van jouw cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen. Het is zo ingesteld dat je deze melding slechts 1x per maand te zien krijgt nadat je op accepteren geklikt hebt, omdat ik weet hoe irritant deze cookie-meldingen zijn. Helaas is het wettelijk verplicht om je hier mee lastig te vallen.

Groetjes, Lisette

Sluiten